Mooi weer oorzaak incidenten rond Domus

Gepubliceerd: 26-07-2018 11:07. Bijgewerkt: 26-07-2018 12:41

Het Leger des Heils ziet cliënten met een grotere zorgvraag en het mooie weer als oorzaken van de stijging in het aantal incidenten rondom de daklozenopvang Domus in Wehl. Ondanks de kritiek heeft de organisatie het gevoel goed contact te hebben met de buurt.

“Wij vinden het vervelend dat buurtbewoners overlast van bewoners van Domus ervaren”, zo laat het Leger des Heils weten over de recente stijging in het aantal incidenten. “Met kleine stapjes zien wij de resultaten van onze begeleiding, maar beseffen tegelijkertijd dat voor buurtbewoners dit resultaat niet altijd zichtbaar is. Zeker niet op het moment dat buurtbewoners overlast ervaren van onze bewoners.” Desondanks is het contact met de buurt en andere belanghebbenden volgens de organisatie goed.

Het Leger des Heils schetst verschillende oorzaken voor de stijging in het aantal incidenten. “Wij zien een geleidelijke verzwaring van de doelgroep die zich bij het Leger des Heils aandient”, zo laat de organisatie weten. “Wij relateren dit mede aan het afbouwen van klinische bedden in de Geestelijke Gezondheidszorg en het afbouwen van het aantal plaatsen in het gevangeniswezen. Ook begeven bewoners zich met het warme weer meer en langer buiten onze voorziening.”

Maatregelen en verscherpt toezicht
De Domus ligt momenteel onder een vergrootglas bij Doetinchem. Naar aanleiding van de incidenten zijn drie bewoners overgeplaatst naar andere voorzieningen en heeft het Leger des Heils extra personeel ingezet. “Wij zetten ons elke dag in om mensen die een beroep (moeten) doen op een Domus-voorziening, op weg te helpen naar een beter perspectief in hun leven”, aldus de organisatie. “Dat doen we nu en in de toekomst. In het najaar spreken we met alle betrokken partijen over de huidige situatie in Wehl.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)