Montferlandse clubs stemmen over fusie

Gepubliceerd: 22-11-2018 15:11. Bijgewerkt: 22-11-2018 15:50

Leden van de Montferlandse voetbalverenigingen VVL, MvR en Stokkum stemmen de komende weken over een mogelijke fusie tussen de clubs. De drie voorzitters hopen dat de leden meegaan in het traject naar één toekomstbestendige voetbalclub in het nieuwe seizoen, met sportpark Marinus van Rooijen in ’s-Heerenberg als thuisbasis.


“Wij gaan daar met ziel en zaligheid voor”, stelt voorzitter Jos Marissink van MvR. “Het zou heel mooi zijn als onze leden ons daarin ondersteunen.” In aanloop naar de stemming is er volgens de voorzitters weinig tegenstand tegen de plannen. “Je geeft wel wat op, er zit natuurlijk een stukje historie en emotie achter”, vertelt Niels Scheers van VV Stokkum. “Maar ik heb van een groot verzet niets ondervonden, al zijn er altijd mensen die hun vraagtekens erbij zetten." Ondanks dat sportpark De Boshoek van MvR thuisbasis wordt van de clubs, betekent dat niet dat zij de grootste zeggenschap krijgen. “Het is een fusie op basis van gelijkwaardigheid. We worden echt een nieuwe club met nieuwe clubkleuren, een nieuw logo en nieuwe shirts", aldus Scheers.

Mochten leden instemmen met de fusie, dan wordt Sportpark De Bosboek omgedoopt in het Marinus van Rooijen Sportpark. De voorzitters rekenen na goedkeuring van de leden op hulp van de gemeente. “Het is niet zo dat wij onze nek uit moeten steken en ons in de schulden gaan werken om deze fusie mogelijk te maken”, stelt Marissink. “Hopen is dan ook een beetje zwak uitgedrukt, we rekenen erop dat we de aanpassingen op het sportpark samen met de gemeente kunnen gaan verzorgen.” Duidelijkheid over concrete plannen is er nog niet. “We zijn nog in gesprek. Er zijn nog geen harde toezeggingen, maar ook nog geen afwijzingen”, aldus Alex Knippers van VVL.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)