Montferland wil niet verder met De Hoevert

Gepubliceerd: 03-10-2019 18:10. Bijgewerkt: 03-10-2019 18:22

De gemeente Montferland wil af van zwembad De Hoevert in Didam. Door bezuinigingen stelt de gemeente voor om de financiële bijdrage aan het zwembad stop te zetten.


“Ik besef terdege dat dit pijnlijk en emotioneel is voor veel betrokkenen”, zegt wethouder Ruth Mijnen. “Het is een discussie die we al heel lang voeren.” Zwembad De Hoevert in de huidige vorm kan open blijven tot eind 2020. Daarna wordt het gebouw afgeschreven. “Dat betekent dat we of op korte termijn met flinke investeringen moeten komen of we moeten nieuw bouwen. We moeten in de gemeente structureel bezuinigen en daarbij kijken we welke voorzieningen we overeind willen houden en wat past bij een gemeente als Montferland.” In 2014 stelde het college van de gemeente Montferland al voor om het zwembad te sluiten, maar na protesten uit de samenleving bleef De Hoevert open met minder subsidie. In 2016 werd een nieuw contract getekend met Sportfondsen BV onder nieuwe voorwaarden dat de opening tot eind 2020 werd gegarandeerd. “Wij hebben nu eenmaal als politiek pijnlijke besluiten te nemen. Dat is vervelend, maar we gaan met iedereen in overleg om te kijken of er alternatieven zijn”, aldus Mijnen. “We gaan zien wat we dan voor elkaar kunnen krijgen."

De gemeente Montferland kent nog een zwembad in ’s-Heerenberg en ook met Zevenaar is er een zwemvoorziening in de buurt. “We willen als gemeente een bepaald voorzieningenniveau vasthouden en voor alle andere dingen kan de burger keuzes maken”, zegt Mijnen. “We zitten niet op een eiland. Zo moet je voor een bioscoop of theater ook nog naar omliggende plaatsen. De raad van Montferland beslist op 7 november over de komende begroting.

Foto: REGIO8


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)