Montferland stemt in met fusie voetbalclubs

Gepubliceerd: 29-03-2019 12:03. Bijgewerkt: 29-03-2019 12:10

De gemeenteraad van Montferland heeft donderdagavond ingestemd met de fusieplannen van MVR, VVL en Stokkum en Zeddam en Sint Joris. Ook stemde de raad in met de financiële ondersteuning die de verenigingen vroegen van de gemeente.

De gemeenteraad trekt bijna 1,5 miljoen euro uit voor het opknappen van de complexen waar beide nieuw te vormen verenigingen komen te spelen. Zo wordt er bij de nieuwe club in 's-Heerenberg een nieuw kunstgrasveld aangelegd, worden de kleedkamers opgeknapt en wordt ook de veldverlichting onder handen genomen. In Zeddam krijgt het nieuwe v.v. Montferland de beschikking over een half kunstgras veld dat nieuw wordt aangelegd om op te trainen. Daarnaast worden ook dit complex de kleedkamers en de veldverlichting aangepakt.

De leden van de voetbalclubs stemden eerder al in met de fusies, waarna de gemeente aan zet was om de plannen goed te keuren. Zeddam en Sint Joris spelen al onder gezamenlijke vlag en komend seizoen moeten ook VVL, MvR en Stokkum als een club gaan spelen.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)