Montferland geen kandidaat NK Wielrennen

Gepubliceerd: 31-10-2018 13:10. Bijgewerkt: 31-10-2018 13:53

Montferland wil geen kandidaat zijn voor het NK Wielrennen in 2019 en 2020. Dat laten burgemeester en wethouders in een brief aan de raad weten.

“Dat hebben wij niet lichtzinnig gedaan”, zegt burgemeester Peter de Baat in de raadsbrief. “Het NK Wielrennen heeft Montferland veel gebracht en wij geloven in de kansen die dergelijke evenementen voor onze gemeente hebben. Toch hebben wij een andere keuze gemaakt.” Naar aanleiding van de overschrijding van het budget tijdens het NK Wielrennen 2017 heeft de gemeente besloten dit te dekken door de beschikbare bedragen voor 2018 en 2019 in te zetten. Montferland heeft jaarlijks een ton beschikbaar voor het organiseren van topsportevenementen. Daarmee is het budget voor deze jaren niet langer beschikbaar. “Daar komt bij dat er voor de komende jaren een ambitieus coalitieprogramma ligt, dat vanzelfsprekend gepaard gaat met een beslag op onze begroting”, aldus de Baat.

Dat Montferland zich in 2019 en 2020 niet kandidaat stelt voor het NK Wielrennen betekent volgens de gemeente niet dat zij geen kansen zien. De Baat: “ Het is zeer wel denkbaar dat Montferland zich weer eens kandidaat stelt voor het NK. Ons parcours is en blijft prachtig.” Volgens de burgemeester kan de brief aan de raad een eerste aanzet zijn om hierover opnieuw in discussie te gaan. De gemeente liet de organisatie van het NK Wielrennen eerder al weten dat Montferland zich niet kandidaat stelt voor 2018.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)