Mohamed Hamdaoui legt schuld bij zichzelf

Gepubliceerd: 19-11-2018 14:11. Bijgewerkt: 19-11-2018 16:08

Aanvaller Mohamed Hamdaoui maakte dit seizoen nog maar weinig speelminuten voor De Graafschap. De oorzaak van de geringe speeltijd zoekt de van Telstar overgekomen vrije trappen-specialist vooral bij zichzelf.


“Toen ik erin stond heb ik het niet goed gedaan”, concludeert aanvaller Mohamed Hamdaoui van De Graafschap. "Als de anderen het wel goed doen dan moet je pas op de plaats maken. Ik moet nu gewoon wachten op een kans, dus dat ben ik aan het doen." Een grote verandering dit seizoen was de aanpassing van systeem. "Ik pas niet echt in zo'n verdedigend systeem met twee spitsen. Ik kom het beste uit de verf in een 4-3-3 opstelling, waar ik als linksbuiten speel", stelt Hamdaoui. De aanvaller is begripvol richting zijn trainer. "Ik zou in het huidige systeem misschien als nummer tien kunnen spelen, maar ik snap dat de keuzes op anderen vallen."

De in Amsterdam geboren aanvaller kijkt ontevreden terug op zijn periode bij De Graafschap. "Ik heb gewoon te weinig gespeeld, maar ik ben bezig om beter te worden. Ik hoop dat mijn kans snel komt, maar het is gewoon afwachten nu." Hamdaoui is een speler met een verfijnde techniek, maar fysiek komt hij af en toe tekort. "Je moet gewoon zorgen dat je slim bent en uit de duels blijft, maar dat heb ik altijd al moeten doen dus dat is niks nieuws." De aanvaller van de Superboeren moet wennen aan het Eredivisie-niveau, maar ziet de toekomst positief in. "Vergeleken met vorig jaar zijn we nu vaak minder dan de tegenstander, dus dat is gewoon wennen. Maar we moeten gewoon snel aanhaken, punten binnen sprokkelen en dan komt alles wel goed."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)