Mogelijk unicum door promotie van Longa’30

Gepubliceerd: 13-05-2019 13:05. Bijgewerkt: 13-05-2019 16:24

Longa’30 uit Lichtenvoorde is zondagmiddag kampioen geworden in de eerste klasse. Daardoor komen er volgend seizoen mogelijk voor het eerst in de geschiedenis drie Achterhoekse ploegen uit in de hoofdklasse zondag.

“Dat was best een feestje, want we weten in Lichtenvoorde wel hoe we het moeten vieren”, aldus voorzitter Leo Groeneveld van Longa’30 over het kampioensfeest dat zondag plaatsvond op Sportpark De Treffer. De Lichtenvoordenaren wonnen zondag met 1-2 op bezoek bij directe concurrent SC Bemmel. Hoewel de thuisploeg al snel in het duel op voorsprong kwam, keerde Longa de stand om door doelpunten van Thom Berendsen en Jelme Stevens. De promotie betekent dat de ploeg uit Lichtenvoorde na vijf jaar afwezigheid weer terugkeert naar de hoofdklasse.

Volgend seizoen staan er zodoende mogelijk meerdere Achterhoekse derby’s op het programma in de hoofdklasse zondag, waarbij met name de wedstrijd tussen Longa en RKZVC beladen is. “Zieuwent doet nog mee om promotie, dat zou ik ze ook van harte gunnen, maar ik kijk ook uit naar de twee derby’s die ons te wachten staan”, aldus Groeneveld. "Vorig jaar hebben we gezien dat er vierduizend mensen langs de lijn staan met een fantastische voetbalsfeer.”

RKZVC strijd om promotie
Momenteel spelen Sportclub Silvolde en RKZVC ook in de hoofdklasse zondag. De Zieuwentenaren mogen met een vierde plek echter nog wel hopen op promotie. De ploeg speelt zondagmiddag thuis tegen Silvolde, de nummer zeven van de ranglijst.

Foto: Longa'30

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)