Mogelijk nieuwe datum De Graafschap-Ajax

Gepubliceerd: 02-04-2019 11:04. Bijgewerkt: 02-04-2019 13:51

De wedstrijd van De Graafschap tegen Ajax wordt mogelijk verzet. Als de Amsterdammers in de kwartfinale van de Champions League het Italiaanse Juventus verslaan, wordt het duel afgewerkt op vrijdag 26 april.

“Het liefst hadden we dit voor fans en de clubs voorkomen, maar andere opties waren er niet”, aldus Jan Bluyssen, manager competitiezaken bij de KNVB. Door het mogelijke succes van Ajax in de Champions League en de bekerfinale op 5 mei moet de voetbalbond ingrijpen. “Dat deze situatie nu voorkomt, is fantastisch voor het Nederlandse voetbal, maar bood ons ook de nodige uitdagingen. Niet als eerder met de insteek om Ajax de optimale ruimte te geven, maar in dit geval om de wedstrijden überhaupt te kunnen spelen."

Als Ajax over twee speelrondes weet af te rekenen met Juventus wordt de wedstrijd van De Graafschap tegen de Amsterdammers derhalve afgewerkt op vrijdag 26 april. Momenteel staat de wedstrijd op de rol voor zondagmiddag 28 april. De laatste ontmoeting tussen Ajax en de Superboeren in Doetinchem eindigde in een 1-1 gelijkspel, wat de Amsterdammers destijds de landstitel kostte.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)