Moestuin Erfgoed Landfort gereconstrueerd

Gepubliceerd: 10-10-2019 16:10. Bijgewerkt: 10-10-2019 17:12

Stichting Erfgoed Landfort gaat de verdwenen moestuin op het terrein van Huize Landfort reconstrueren. De historische tuin werd ontworpen door de bekende landschapsarchitect Johan David Zocher jr. en is van grote waarde voor het landgoed en de omgeving van Megchelen.


"Wij gaan hier een nutstuin creëren waar lijfruit langs een muur geleid wordt, er komen groentes, de visvijver die in het midden ligt wordt helemaal hersteld, er komt een terras bij en een oranjerie", schetst directeur René Dessing de plannen voor de tuin die in 1825 werd ontworpen. Voor de reconstructie ontving de stichting een gift van 100.000 euro van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Volgens Dessing is dat erg bijzonder: "Zij doen meestal vooral restauraties en wat minder snel reconstructies. Omdat ze het zo belangrijk vinden dat die moestuin weer terugkomt als onderdeel van dat historische ontwerp, hebben ze een uitzondering voor ons gemaakt."

Naast de moestuin wordt ook het park en Huis Landfort gerestaureerd en wordt het koetshuis, dat aan het einde van de oorlog kapotgeschoten werd, weer herbouwd. Het eindresultaat laat nog even op zich wachten. "Het is een lang proces. Dus wij zijn nog wel even bezig. Ik verwacht dat wij pas in 2022 een eind op dreef zijn."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)