Moeizame zege beter De Graafschap op MVV

Gepubliceerd: 24-01-2020 22:01. Bijgewerkt: 24-01-2020 23:00

De Graafschap heeft vrijdagavond een moeizame zege geboekt op MVV Maastricht. De Superboeren kwamen zowel voor als na rust snel tot scoren, maar lieten de bezoekers tot twee keer toe terugkomen: 3-2.


Al binnen het kwartier was het 2-0 op De Vijverberg. Daryl van Mieghem vond na drie minuten het net: na een steekpass van Branco van den Boomen verschalkte de buitenspeler oud-De Graafschap en huidig MVV-keeper Nigel Bertrams. Die kon tien minuten opnieuw vissen, toen Leeroy Owusu de terugstuiterende bal van de paal - na schot van Mohamed Hamdaoui - tegen de touwen schoot: 2-0. De Graafschap leek op rozen te zitten, maar geknoei in de defensie werd door oud-superboer Anthony van den Hurk genadeloos afgestraft. De MVV-spits bracht de stand weer op 2-1. Joeri Schroijen verzuimde voor rust nog om de Limburgers op gelijke hoogte te schieten.

Na de rust schoot De Graafschap wederom uit de startblokken. Na een goede combinatie en een steekpass van Van Mieghem, schoot Stef Nijland de 3-1 binnen. Net als in de eerste helft verzuimden de Superboeren om door te drukken. Toen Joshua Holtby met een schuiver profiteerde van alle ruimte in de Doetinchemse defensie (3-2), kwam er onnodig spanning op het duel. Mede door enkele defensieve wissels gaf De Graafschap de voorsprong niet meer uit handen. Giannis Mystakidis maakte nog zijn debuut als invaller voor de geblesseerde Sven Blummel.

Door deze zege wint De Graafschap voor de derde keer op rij en is het nog zonder puntverlies in 2020. Het verschil met koploper Cambuur Leeuwarden blijft twee punten. Volgende week gaat de ploeg van trainer Mike Snoei op bezoek bij FC Eindhoven.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)