Moeizame winst van De Graafschap op MVV

Gepubliceerd: 04-12-2020 20:12. Bijgewerkt: 04-12-2020 22:30

De Graafschap heeft vrijdagavond een broodnodige, maar moeizame 2-3 overwinning geboekt op MVV in Maastricht. De bezoekers domineerden de wedstrijd, maar hadden een laat doelpunt nodig om de punten mee te nemen naar Doetinchem.


De ploeg van trainer Mike Snoei begon voortvarend en had na een minuut spelen de voorsprong kunnen pakken. Daryl van Mieghem trok naar binnen, maar zijn schot eindigde in de handen van doelman Mike Havekotte. Tegen de verhouding in greep de thuisploeg na tien minuten spelen de voorsprong. Nick van den Dam bracht redding op een eerste poging, maar de rebound van Joeri Schroijen viel binnen: 1-0. Na een goede combinatie tussen Danny Verbeek en Elmo Lieftink schoof Ralf Seuntjens na een ruim kwartier spelen de gelijkmaker binnen. De Graafschap domineerde vervolgens tot de rust, maar verder dan kansjes voor Verbeek en Seuntjens kwam de ploeg niet.

Vijf minuten na rust grepen de bezoekers de voorsprong. Een snelle inworp van Verbeek werd door Seuntjens verlengd tot Jasper van Heertum. De verdediger schoot beheerst de 1-2 binnen. De Graafschap bleef de controle houden zonder tot grote kansen te komen, tot MVV in de zeventigste minuut op gelijke hoogte kwam. Clubtopscorer Schroijen kreeg veel te veel tijd op de rand van het zestienmetergebied en drukte af: 2-2. Via Verbeek en Seuntjens werd Elmo Lieftink in de 82e minuut in stelling gebracht, de middenvelder schoot de belangrijke 2-3 binnen. Debutant Camiel Neghli was nog tweemaal dicht bij de 2-4, maar beide keren lag Havekotte in de weg.

Door de overwinning stijgt De Graafschap naar de derde plek, maar nummer vier NAC Breda komt deze speelronde nog wel in actie. De Doetinchemmers vervolgen de competitie vrijdagavond met een thuiswedstrijd tegen Jong Ajax.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)