Moeizame start bij eerste Spelen voor Senioren

Gepubliceerd: 25-09-2019 14:09. Bijgewerkt: 30-09-2019 14:49

De eerste Achterhoekse Spelen voor Senioren vonden dinsdag en woensdag plaats op sportpark De Bezelhorst in Doetinchem. Hoewel verschillende verenigingen meer dan twintig verschillende sporten aanboden voor de aanwezige 55-plussers, liep het qua deelnemers nog niet bepaald storm.


"Je zult ook geen massa mensen zien", zegt organisator Ger Melissen, die dinsdag en woensdag ruim honderd deelnemers mocht verwelkomen. "Je ziet mensen die rustig komen binnendruppelen en op hun eigen wijze even rondneuzen." Tijdens de tweedaagse Spelen konden de 55-plussers zich onder meer uitleven in walking football, meerkamp atletiek, golf en diverse denksporten. Volgens de deelnemers die wel aanwezig waren is het belangrijk dat de Spelen worden georganiseerd. "Ik denk dat het voor alle mensen die contactarm zijn misschien een opening kan bieden om samen wat te doen", vertelt Hugo Klein Holte. "Dan maar schakelen of kegelen, alles heb je hier."

Organisator Melissen wil dat de Spelen voor Senioren de komende jaren als een olievlek door de Achterhoek verspreiden. "We hopen dat we met elkaar ook overdag bij een aantal verenigingen tal van activiteiten kunnen ontplooien, om het voor de senioren zo vertrouwd mogelijk te kunnen laten plaatsvinden", aldus Melissen. "Laten we het vooral met elkaar doen, ik denk dat dat een hele mooie doelstelling is voor de komende jaren."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)