Miva Las Vegas geopend op Zwarte Cross

Gepubliceerd: 16-07-2019 17:07. Bijgewerkt: 17-07-2019 9:29

Op het festivalterrein van de Zwarte Cross is dinsdagmiddag het mindervalidenhotel Miva Las Vegas geopend. De openingshandeling voor de overnachtingsvoorziening voor mindervaliden werd verricht door minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink.

“Ik ben zelf drieëndertig en in mijn jongere jaren gingen veel mensen om mij heen naar festivals”, aldus Brink. “Zelf kon ik vaak niet mee of moest ik eerder weg. Ik lust ook wel een biertje en door dit mindervalidenhotel ben je nu ook echt onderdeel van het festival." In de tent zijn slaapplekken, tilliften, aangepast sanitair en verzorging aanwezig voor twintig mensen met een beperking die blijven slapen tijdens de Zwarte Cross. Er is zelfs een eigen taxi van de camping naar het festivalterrein geregeld. De minister van Gehandicaptenzaken was zelf groot fan van Jovink en de Voederbietels. "Ik had posters aan de muur hangen en heb alle cd's van de band. Ik vind het daarom extra bijzonder dat ik dit mindervalidenhotel op de Zwarte Cross mag openen", aldus Brink.

Het idee van het hotel komt van Diane Eilander, zelf werkzaam als fysiotherapeut bij 't Roesingh in Enschede. “De naam is afgeleid van Viva Las Vegas en nu dus Miva Las Vegas”, aldus Eilander. Ook Danielle Schutgens, directeur van HandicapNL is super trots op het mindervalidenhotel. “Ik hoop dat veel meer festivals het goede voorbeeld van de Zwarte Cross gaan volgen", aldus Schutgens. Het hotel wordt komend weekend getest op het festival en wordt bij succes uitgerold naar andere festivals in het land.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)