Minister ziet de Achterhoek als voorbeeld

Gepubliceerd: 29-11-2018 16:11. Bijgewerkt: 29-11-2018 16:48

Minister Kajsa Ollongren ziet het woonproject dat zij donderdag bezocht in Beltrum als voorbeeld voor andere krimpgebieden. De minister van Binnenlandse Zaken was daarnaast onder de indruk van het noaberschap in de Achterhoek.


“Ik vind werkbezoeken heel belangrijk want het werk wat je doet in Den Haag gaat over Nederland en dat is een klein land met heel grote verschillen”, vertelt minister Ollongren over haar bezoek aan de regio. “De Achterhoek is een gebied met heel veel kansen, maar ook met vraagstukken die opgelost moeten worden, zoals bijvoorbeeld een krimpende bevolking.” De politicus uit Den Haag bracht eerst een bezoek aan BINX Smartility in Groenlo waarbij ze met betrokkenen in gesprek ging over huisvesting en arbeid in de regio. Bas Hommelink sprak namens het Groenlose bedrijf. “Ik denk zeker dat ze positief terugkijkt op dit werkbezoek”, aldus de ondernemer. “En dat ze de Achterhoek heeft leren kennen als een samenlevingsgemeenschap. Het noaberschap, dat gevoel.”

In Beltrum kreeg de delegatie uitleg over een innovatief woningbouwproject voor jongeren en senioren. “Ik vind het mooi voorbeeld, en daar kunnen we wat mee”, legt Ollongren uit. De minister vindt het Achterhoeks huisvestingsproject een voorbeeld voor anderen. “In andere gebieden waar soortgelijke bevolkingsdaling en soortgelijke problemen spelen.” Hommelink hoopt dat Ollongren met trots in Den Haag over de regio gaat spreken. “De Achterhoek heeft misschien niet een positief imago terwijl dat zwaar onterecht is”, vindt Hommelink. “Je zou de Achterhoek ook kunnen zien als een voorportaal van Europa.”

Foto: REGIO8


Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)