Minister waarschuwt voor tekort huisartsen

Gepubliceerd: 21-12-2018 9:12. Bijgewerkt: 21-12-2018 9:59

Minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport waarschuwt voor een toekomstig gebrek aan huisartsen. In samenspraak met de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) zoekt de overheid naar manieren om het vak aantrekkelijker te maken.

Uit onderzoek blijkt dat de Achterhoek een van de vijf regio’s is waar een tekort wordt verwacht, naast Drenthe, Zeeland, Drachtsteden en Noord-Holland Noord. “Dit zijn regio’s met een relatief snel vergrijzende bevolking, in combinatie met een relatief hoge uitstroom van huisartsen die richting pensioen gaan en een relatief lage instroom”, zo schetst Het Rijk. Naast een tekort aan huisartsen, wordt ook een tekort aan doktersassistenten en praktijkondersteuners verwacht.

Minister Bruins laat weten regeldruk en personeelstekorten aan te pakken door beschikbare opleidingsplekken te spreiden over het land. “Maar er moet echt een tandje bij om de huisartsenzorg goed en toegankelijk te houden voor de toekomst”, aldus Bruins. “Daar biedt het onderzoek mogelijke oplossingen voor waar ik snel over in gesprek wil.”

Foto: REGIO8


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)