Minister ondertekent tracébesluit voor A15

Gepubliceerd: 08-03-2017 15:03. Bijgewerkt: 08-03-2017 16:09

Op de locatie van het toekomstige knooppunt De Liemers onthulde minister Melanie Schultz van Haegen woensdag het bouwbord en ondertekende ze het tracébesluit voor doortrekking van de A15 naar de A12 nabij Zevenaar. De minister hoopt dat er uiterlijk vanaf 2023 auto’s over de geplande tolweg kunnen rijden.

"We gaan die weg eindelijk doortrekken, waardoor er een volwaardige internationale corridor ontstaat", aldus minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu. Het tracébesluit houdt in dat de A15 vanaf knooppunt Ressen door middel van een brug doorgetrokken naar de A12 tussen Duiven en Zevenaar, waar het nieuwe knooppunt De Liemers wordt gecreëerd. Daarnaast wordt de A12 tussen Westervoort en knooppunt Oud-Dijk verbreed en komt er een nieuwe op- en afrit voor Zevenaar-Oost.

Vijftig jaar lang is er gesproken over het doortrekken van de snelweg van Bemmel naar de Liemers. "Je hebt natuurlijk te maken met een plek waar niks ligt", vertelt Schultz van Haegen over het traject. "Als je een ontbrekende schakel gaat maken moet je door landschap, langs huizen en dat geldt ook hier. Het tracé is al een keer verplaatst om bewoners te ontzien, maar dan komt hij weer bij andere bewoners in de achtertuin. Dat maakt het erg lastig."

Bezwaar vanuit bewoners en actiegroepen
Hoewel er woensdag een hoop lachende gezichten waren, is er ook kritiek. "Heel erg jammer", vindt Bernhard Oosting van de Gelderse Natuur en Milieufederatie. Oosting is van mening dat het doortrekken van de A15 niet noodzakelijk is. Mocht het dan toch gebeuren, dan niet met een brug maar met een tunnel. "Als de tunnel er niet komt, dan zullen we beroep gaan aantekenen net zoals omwonenden beroep gaan aantekenen."

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)