Minister bekijkt de droogte in de Achterhoek

Gepubliceerd: 13-08-2019 17:08.

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft dinsdag een bezoek gebracht aan de regio. In Varsseveld en Winterswijk zag ze met eigen ogen wat het effect van twee droge zomers is op de Achterhoek.

Het is de tweede zomer op rij dat er in de regio sprake is van een groot neerslagtekort. De invloed op onder meer natuur en landbouw wordt daardoor steeds meer zichtbaar. Samen met dijkgraaf Hein Pieper van het Waterschap Rijn en IJssel bezocht de minister dinsdag verschillende plekken waar de gevolgen van de droogte merkbaar zijn. Zo bezocht ze het natuurgebied Korenburgerveen in de buurt van Winterswijk, waar verschillende planten- en diersoorten worden bedreigd door het gebrek aan water.

Vervolgens nam Van Nieuwenhuizen een kijkje bij een boerderij in Varsseveld om te kijken wat de invloed van de droogte is op agrariërs. Bij de stuw Pallandtsbrug in dat dorp zag de minister met eigen ogen dat het water nagenoeg was drooggevallen. Tenslotte nam de dijkgraaf Van Nieuwenhuizen nog mee naar het waterwingebied Corle in de buurt van Winterswijk.

Foto: Waterschap Rijn en IJssel


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)