Miljoenen voor binnensport in Bronckhorst

Gepubliceerd: 22-04-2020 14:04. Bijgewerkt: 22-04-2020 14:58

Het college van Bronckhorst wil ruim negen miljoen euro beschikbaar stellen voor binnensport in de gemeente. Het bedrag moet onder meer worden ingezet voor nieuwbouw in Vorden en Hengelo, daarnaast wordt sporthal De Pol in Zelhem uitgebreid.

Belangrijkste doel voor de gemeente is dat iedere inwoner binnen 'redelijke afstand' gebruik kan maken van een sportaccommodatie, waarbij de gemeente is opgedeeld in drie deelgebieden. Het totaalbedrag van 9,2 miljoen euro wordt ingezet voor nieuwbouw van een binnensportaccommodatie in Vorden, mogelijk in combinatie met de nieuwe school, en de realisatie van een nieuwe accommodatie in Hengelo of Keijenborg. Sporthal De Pol in Zelhem staat als gezegd een uitbreiding te wachten.

De voorgenomen investering komt na de beslissing om een aantal gymzalen af te stoten. Met ingang van 2024 stopt de financiering voor De Meisterkamp (Halle), de Thorbeckezaal (Zelhem) en de gymzaal in Keijenborg. Reden hiervoor is dat deze binnensportaccomodaties niet voldoende worden gebruikt. De gemeenteraad spreekt in juli over de voorgenomen miljoeneninvestering.

Foto: REGIO8 (archief, de Thorbeckezaal)

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)