Ulft, Netherlands

Mijlpaal restaurant Van Hal

Regio8 | 8 april 2015 15:37 | Aangepast op 8 april 2015 15:37
Het gerecht staat al sinds begin jaren vijftig op de menukaart van het restaurant. Het in de Achterhoek zeer bekende halve haantje werd eigenlijk uit nood op de menukaart gezet maar groeide uit tot een icoon. Ruim 60 jaar later wordt het gerecht nog steeds op traditionele wijze bereid.

Een geheim is er volgens eigenaar Casper van Hal niet. ''We doen het nog steeds zoals mijn oma het deed'' zegt hij. De haantjes werden destijds uit gemak in de bakkersoven klaargemaakt en dat wordt nu nog steeds zo gedaan. Tegenwoordig bereidt Van Hal ruim 150 halve haantjes per week.

Door het gemiddelde te berekenen van al die jaren is Van Hal tot het aantal van één miljoen gekomen. Wat hem betreft is het einde nog lang niet in zicht want het familierecept wordt niet aangepast en verdwijnt al helemaal niet van de menukaart. ''Er is geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt'' sluit Casper van Hal af.

Lees ook

Middeleeuwse kostuummaker uit Barchem is nu een échte Ridder

Elvire Trijsburg uit Barchem is al jaren omringd door ridders, jonkvrouwen en simpele poepscheppers,...

Zorgen over gezondheid jeugd, Achterhoek 'scoort' op roken en drinken

Jongeren zijn minder positief over hun eigen gezondheid en er is meer sprake van ongezond gedrag, zo...

Waarschuwing voor topdrukte door vakanties én EK

Wie tussen 14 juni en 14 juli met de auto de grens over wil steken naar Duitsland, moet rekening hou...

Meerval floreert in de Oude IJssel: 'Dus pas op met je chihuahua'

Het gaat goed met de visstand in de Oude IJssel sinds ze door de passage bij Doesburg vanuit de IJss...

Huisartsen Oude IJsselstreek niet drukker door paniek om drinkwater

Achterhoekse huisartsen zijn niet extra druk vanwege de mogelijke besmetting van het drinkwater. Doo...

Brandweer gaat de boer op voor aanpak stalbranden, Achterhoek bijt het spits af

Tienduizenden dieren zijn vorig jaar overleden bij een stalbrand. In de Achterhoek werden zeven boer...