Ulft, Netherlands

Mijlpaal restaurant Van Hal

Regio8 | 8 april 2015 15:37 | Aangepast op 8 april 2015 15:37
Het gerecht staat al sinds begin jaren vijftig op de menukaart van het restaurant. Het in de Achterhoek zeer bekende halve haantje werd eigenlijk uit nood op de menukaart gezet maar groeide uit tot een icoon. Ruim 60 jaar later wordt het gerecht nog steeds op traditionele wijze bereid.

Een geheim is er volgens eigenaar Casper van Hal niet. ''We doen het nog steeds zoals mijn oma het deed'' zegt hij. De haantjes werden destijds uit gemak in de bakkersoven klaargemaakt en dat wordt nu nog steeds zo gedaan. Tegenwoordig bereidt Van Hal ruim 150 halve haantjes per week.

Door het gemiddelde te berekenen van al die jaren is Van Hal tot het aantal van één miljoen gekomen. Wat hem betreft is het einde nog lang niet in zicht want het familierecept wordt niet aangepast en verdwijnt al helemaal niet van de menukaart. ''Er is geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt'' sluit Casper van Hal af.

Lees ook

De Graafschap verliest van koploper ADO Den Haag

De Graafschap is er niet in geslaagd om koploper ADO Den Haag te verslaan. In het Werktalent Stadion...

Hans Boxem maakt rentree in politiek Berkelland

Hans Boxem, voormalig wethouder, raadslid én gedeputeerde van de Provincie Gelderland, maakt zijn re...

Weer explosies in Doetinchem: schade aan zeven woningen

In de nacht van maandag op dinsdag zijn er weer explosies geweest in Doetinchem. Bij zeven woningen ...

Reiger Suspension uit Hengelo vertrekt met eigen servicetruck naar Dakar Rally

Reiger Suspension uit Hengelo reist dinsdag met hun eigen servicetruck af naar Barcelona, om vervolg...

Fietser gewond na aanrijding met automobiliste, laagstaande zon speelt rol

Een automobiliste heeft dinsdagmiddag twee fietsers over het hoofd gezien in Silvolde, met een aanri...

Kerstmarkten in Duitsland blijven inzetten op extra veiligheid

Veel Duitse steden zetten fysieke barrières in om aanvallen met voertuigen te voorkomen. In de deels...