Ulft, Netherlands

Mijlpaal restaurant Van Hal

Regio8 | 8 april 2015 15:37 | Aangepast op 8 april 2015 15:37
Het gerecht staat al sinds begin jaren vijftig op de menukaart van het restaurant. Het in de Achterhoek zeer bekende halve haantje werd eigenlijk uit nood op de menukaart gezet maar groeide uit tot een icoon. Ruim 60 jaar later wordt het gerecht nog steeds op traditionele wijze bereid.

Een geheim is er volgens eigenaar Casper van Hal niet. ''We doen het nog steeds zoals mijn oma het deed'' zegt hij. De haantjes werden destijds uit gemak in de bakkersoven klaargemaakt en dat wordt nu nog steeds zo gedaan. Tegenwoordig bereidt Van Hal ruim 150 halve haantjes per week.

Door het gemiddelde te berekenen van al die jaren is Van Hal tot het aantal van één miljoen gekomen. Wat hem betreft is het einde nog lang niet in zicht want het familierecept wordt niet aangepast en verdwijnt al helemaal niet van de menukaart. ''Er is geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt'' sluit Casper van Hal af.

Lees ook

Orion Stars uit Doetinchem na spannende finale voor de vierde keer landskampioen

Orion Stars uit Doetinchem heeft voor de vierde keer de landstitel veroverd door Lycurgus drie keer ...

BMX’er verliest controle en raakt gewond in Doetinchem

Bij een eenzijdig ongeval op het SFA Bikerpark in Doetinchem is zaterdagavond een BMX’er gewond gera...

Vrijheidsstroom verbindt Duitsland en Nederland met kunst langs het water

Langs de oevers van de Bocholter Aa in Duitsland en de Oude IJssel in Doetinchem zijn sinds gisterav...

De Graafschap kent sterke generale voor play-offs in Helmond

De Graafschap heeft vrijdagavond goed warmgedraaid voor de nacompetitie tijdens het uitduel met Helm...

Twee Achterhoekse klimmers aan de start van de Giro d’Italia

De Achterhoekse wielrenners Koen Bouwman en Gijs Leemreize staan vrijdag in Albanië aan de start van...

BBQ's en Oldtimers: nieuw feest in Zelhem uit de koker van Hendrik Jan Lovink

Honderden oldtimerliefhebbers komen elk jaar samen in het centrum van Zelhem voor de Smoks Hanne Rit...