Ulft, Netherlands

Mijlpaal restaurant Van Hal

Regio8 | 8 april 2015 15:37 | Aangepast op 8 april 2015 15:37
Het gerecht staat al sinds begin jaren vijftig op de menukaart van het restaurant. Het in de Achterhoek zeer bekende halve haantje werd eigenlijk uit nood op de menukaart gezet maar groeide uit tot een icoon. Ruim 60 jaar later wordt het gerecht nog steeds op traditionele wijze bereid.

Een geheim is er volgens eigenaar Casper van Hal niet. ''We doen het nog steeds zoals mijn oma het deed'' zegt hij. De haantjes werden destijds uit gemak in de bakkersoven klaargemaakt en dat wordt nu nog steeds zo gedaan. Tegenwoordig bereidt Van Hal ruim 150 halve haantjes per week.

Door het gemiddelde te berekenen van al die jaren is Van Hal tot het aantal van één miljoen gekomen. Wat hem betreft is het einde nog lang niet in zicht want het familierecept wordt niet aangepast en verdwijnt al helemaal niet van de menukaart. ''Er is geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt'' sluit Casper van Hal af.

Lees ook

Kerstspecial | Kerst 2025 met Okidoki

Het is inmiddels een ware traditie, de speciale radiouitzending van Kerst met Okidoki. In het Milky-...

Met Fellinger als ‘burgemeesterbakker’ komen Dames van Bergh in actie

Geen vuurwerk, wél koekjes. In het centrum van ’s-Heerenberg bakken de Dames van Bergh op dinsdag 30...

Járenlang gesteggel, kantelen speelveld lijkt dé oplossing voor dé splijtzwam in Ruurlo

Is het kantelen van een speelveld dé oplossing voor dé splijtzwam in de Ruurlose samenleving? Het vo...

Helder en Daadkracht samen de Montferlandse gemeenteraadsverkiezingen in

De fractie Daadkracht van Joost Gerritsen sluit zich bij de komende gemeenteraadsverkiezingen aan bi...

Twee auto's botsen op Aaltenseweg in buitengebied Zelhem

Bij een ongeval op de Aaltenseweg in het buitengebied van Zelhem, zijn twee auto’s in een bocht tege...

Nieuw zorggebouw naast Slingeland Ziekenhuis gaat 'IJsselbrink' heten

Het nieuwe zorggebouw van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem krijgt de naam 'IJsselbrink'. De n...