Ulft, Netherlands

Mijlpaal restaurant Van Hal

Regio8 | 8 april 2015 15:37 | Aangepast op 8 april 2015 15:37
Het gerecht staat al sinds begin jaren vijftig op de menukaart van het restaurant. Het in de Achterhoek zeer bekende halve haantje werd eigenlijk uit nood op de menukaart gezet maar groeide uit tot een icoon. Ruim 60 jaar later wordt het gerecht nog steeds op traditionele wijze bereid.

Een geheim is er volgens eigenaar Casper van Hal niet. ''We doen het nog steeds zoals mijn oma het deed'' zegt hij. De haantjes werden destijds uit gemak in de bakkersoven klaargemaakt en dat wordt nu nog steeds zo gedaan. Tegenwoordig bereidt Van Hal ruim 150 halve haantjes per week.

Door het gemiddelde te berekenen van al die jaren is Van Hal tot het aantal van één miljoen gekomen. Wat hem betreft is het einde nog lang niet in zicht want het familierecept wordt niet aangepast en verdwijnt al helemaal niet van de menukaart. ''Er is geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt'' sluit Casper van Hal af.

Lees ook

Achterhoekse kreten 'D'ran' en 'Weerkommen' in de race voor eigen trein

Reizigers en bewoners in de Achterhoek mogen meebeslissen over acht nieuwe treinnamen. Vanaf decembe...

Gorssel wil woningen en MFA, maar zoekt ook naar de juiste balans

Een nieuwe woonwijk is aan de noordoostkant van Gorssel het gesprek van de dag. In het centrum gaat ...

Na de moord op zijn dochter kiest Winterswijker voor strijd: 'Wij hebben rouw met een A'

Het leven van Wim Hertgers uit Winterswijk veranderde twee jaar geleden voorgoed. Op 8 oktober 2023 ...

Sander Berendsen van Warboel koninklijk onderscheiden

Sander Berendsen, de drijvende kracht achter het duo Warboel, is benoemd tot lid in de Orde van Oran...

Duitse automobilist rijdt door weiland en belandt in sloot Gendringen

Een Duitse automobilist heeft zondagmiddag iets voor 13.00 uur de verkeerde afslag genomen in Gendri...

‘In Loil kan het’: dorp ontvangt forse steun voor nieuwe MFA

Loil zit niet stil. Nadat de kerk al is omgebouwd tot evenementenlocatie, wordt in het dorp nu gewer...