Ulft, Netherlands

Mijlpaal restaurant Van Hal

Regio8 | 8 april 2015 15:37 | Aangepast op 8 april 2015 15:37
Het gerecht staat al sinds begin jaren vijftig op de menukaart van het restaurant. Het in de Achterhoek zeer bekende halve haantje werd eigenlijk uit nood op de menukaart gezet maar groeide uit tot een icoon. Ruim 60 jaar later wordt het gerecht nog steeds op traditionele wijze bereid.

Een geheim is er volgens eigenaar Casper van Hal niet. ''We doen het nog steeds zoals mijn oma het deed'' zegt hij. De haantjes werden destijds uit gemak in de bakkersoven klaargemaakt en dat wordt nu nog steeds zo gedaan. Tegenwoordig bereidt Van Hal ruim 150 halve haantjes per week.

Door het gemiddelde te berekenen van al die jaren is Van Hal tot het aantal van één miljoen gekomen. Wat hem betreft is het einde nog lang niet in zicht want het familierecept wordt niet aangepast en verdwijnt al helemaal niet van de menukaart. ''Er is geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt'' sluit Casper van Hal af.

Lees ook

Orion Stars pakt in eigen huis haar vijfde Supercup

Orion Stars heeft zondag de eerste prijs van het seizoen in de wacht gesleept. De ploeg van coach Di...

Drie gewonden bij aanrijding in Vorden

Bij een frontale aanrijding op de Rondweg in Vorden zijn zondagmiddag meerdere personen gewond geraa...

Eibergen onder streng toezicht bij protest tegen asielopvang: 'Nodig om het rustig te houden'

Een deel van Eibergen is zaterdagmiddag door burgemeester Joost van Oostrum aangewezen als veilighei...

Behandelingen in Duitse ziekenhuizen: hoe vrij zijn patiënten écht?

Vaker kijken Nederlanders voor hun behandeling over de grens. Duitse ziekenhuizen in plaatsen als Ah...

Scouting Neede wil terug naar ‘De Berkeboom’ na verwoestende brand

Scouting Neede werd eind 2023 opgeschrikt nadat zij ontdekte dat hun geliefde blokhut ‘De Berkeboom’...

Tiny houses in Harfsen van de baan: teleurstelling en begrip in het dorp

In Harfsen heerst teleurstelling over het afblazen van de pilot met tiny houses aan de Reeverweg-Sch...