Ulft, Netherlands

Mijlpaal restaurant Van Hal

Regio8 | 8 april 2015 15:37 | Aangepast op 8 april 2015 15:37
Het gerecht staat al sinds begin jaren vijftig op de menukaart van het restaurant. Het in de Achterhoek zeer bekende halve haantje werd eigenlijk uit nood op de menukaart gezet maar groeide uit tot een icoon. Ruim 60 jaar later wordt het gerecht nog steeds op traditionele wijze bereid.

Een geheim is er volgens eigenaar Casper van Hal niet. ''We doen het nog steeds zoals mijn oma het deed'' zegt hij. De haantjes werden destijds uit gemak in de bakkersoven klaargemaakt en dat wordt nu nog steeds zo gedaan. Tegenwoordig bereidt Van Hal ruim 150 halve haantjes per week.

Door het gemiddelde te berekenen van al die jaren is Van Hal tot het aantal van één miljoen gekomen. Wat hem betreft is het einde nog lang niet in zicht want het familierecept wordt niet aangepast en verdwijnt al helemaal niet van de menukaart. ''Er is geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt'' sluit Casper van Hal af.

Lees ook

Opvanglocaties komen er: Bronckhorst wijkt af van omgevingsplan

De gemeente Bronckhorst wijkt af van het omgevingsplan, voor de komst van twee asielopvangen in de g...

Montferland Halve Marathon met wereldtoppers aan de start

De kersverse Montferland Halve Marathon krijgt 18 januari ware wereldtoppers aan de start. Niemand m...

Geboren boerenzoon en autosponsor groeit uit tot ware Superboer

Dolblij was hij. Met zijn Saxootje, van garage Ruesink. Aankomend talent Martijn Meerdink reed een j...

Inzamelingsactie gestart voor familie uit Ruurlo na verwoestende brand

Nadat het huis van de familie Buunk uit Ruurlo afgelopen zondagavond in vlammen opging, is buurtvere...

Doetinchemse coffeeshop langer dicht na tweede explosie

Coffeeshop Magic in Doetinchem blijft nog zeker twee maanden gesloten. Dat heeft burgemeester Mark B...

Achterhoekse stationwc’s gaan tijdelijk op slot

Op zeven Achterhoekse stations gaan de wc’s na 20.00 uur op slot vanuit veiligheidsoverwegingen. Op ...