Ulft, Netherlands

Mijlpaal restaurant Van Hal

Regio8 | 8 april 2015 15:37 | Aangepast op 8 april 2015 15:37
Het gerecht staat al sinds begin jaren vijftig op de menukaart van het restaurant. Het in de Achterhoek zeer bekende halve haantje werd eigenlijk uit nood op de menukaart gezet maar groeide uit tot een icoon. Ruim 60 jaar later wordt het gerecht nog steeds op traditionele wijze bereid.

Een geheim is er volgens eigenaar Casper van Hal niet. ''We doen het nog steeds zoals mijn oma het deed'' zegt hij. De haantjes werden destijds uit gemak in de bakkersoven klaargemaakt en dat wordt nu nog steeds zo gedaan. Tegenwoordig bereidt Van Hal ruim 150 halve haantjes per week.

Door het gemiddelde te berekenen van al die jaren is Van Hal tot het aantal van één miljoen gekomen. Wat hem betreft is het einde nog lang niet in zicht want het familierecept wordt niet aangepast en verdwijnt al helemaal niet van de menukaart. ''Er is geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt'' sluit Casper van Hal af.

Lees ook

De Graafschap verliest en loopt play-offticket mis

De Superboeren ontvingen Roda JC in een cruciaal duel in de strijd om de tweede plek – en het play-o...

Sociale kerstsfeer voorop in Bocholt, met oog voor veiligheid

Dit weekend zijn er in de regio weer volop kerstmarkten te bezoeken, ook net over de grens in Duitsl...

Inbraak bij sportzaak in Borculo: acht fietsen gestolen

Bij een sportzaak in Borculo hebben inbrekers in de nacht van donderdag op vrijdag acht fietsen gest...

Amphion Theater voor tiende keer genomineerd als Theater van het Jaar

Amphion Theater in Doetinchem is genomineerd voor Theater van het Jaar 2025. Het is de tiende keer d...

Oude IJsselstreek verhoogt subsidies voor verenigingen en evenementen

Verenigingen en evenementen krijgen vanaf volgend jaar meer subsidie van de gemeente Oude IJsselstre...

Weerboer Gerrit Vossers voorspelt een bewolkt weekend

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het w...