Ulft, Netherlands

Mijlpaal restaurant Van Hal

Regio8 | 8 april 2015 15:37 | Aangepast op 8 april 2015 15:37
Het gerecht staat al sinds begin jaren vijftig op de menukaart van het restaurant. Het in de Achterhoek zeer bekende halve haantje werd eigenlijk uit nood op de menukaart gezet maar groeide uit tot een icoon. Ruim 60 jaar later wordt het gerecht nog steeds op traditionele wijze bereid.

Een geheim is er volgens eigenaar Casper van Hal niet. ''We doen het nog steeds zoals mijn oma het deed'' zegt hij. De haantjes werden destijds uit gemak in de bakkersoven klaargemaakt en dat wordt nu nog steeds zo gedaan. Tegenwoordig bereidt Van Hal ruim 150 halve haantjes per week.

Door het gemiddelde te berekenen van al die jaren is Van Hal tot het aantal van één miljoen gekomen. Wat hem betreft is het einde nog lang niet in zicht want het familierecept wordt niet aangepast en verdwijnt al helemaal niet van de menukaart. ''Er is geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt'' sluit Casper van Hal af.

Lees ook

Gaanderen kijkt vooruit met nieuw dorpsplan voor komende vijf jaar

De Dorpsraad Gaanderen heeft haar nieuwe Dorpsplan ‘Umkieken naor mekaar…’ gepresenteerd. Het docume...

Aanrijding tussen scooterrijdster en fietsster nabij Velswijk, politie zoekt getuigen

Een fietsster is dinsdagmiddag aangereden door een scooterrijdster nabij Velswijk. De politie is op ...

Brand in appartementencomplex met ouderen in Winterswijk

In een appartementencomplex met ouderen in Winterswijk is dinsdagochtend brand uitgebroken. De brand...

EOD ingeschakeld na vondst verdacht pakket in Doetinchem

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is in de nacht van maandag op dinsdag opgeroepen na d...

De Graafschap wint nipt op Sportcomplex Zoudenbalch

De Graafschap heeft maandagavond op een regenachtige sportpark Zoudenbalch met 2-3 gewonnen van Jong...

Verbod op telen van bol- en knolgewassen en snijbloemen in Lochem

Er komt in Lochem een verbod op het telen van niet-biologische sierteelt, om precies te zijn bol- en...