Middenvelder De Jong naar Verenigde Staten

Gepubliceerd: 20-02-2020 16:02.

Siem de Jong vervolgt zijn carrière in de Verenigde Staten. De middenvelder, die opgroeide in Doetinchem, vertrekt transfervrij bij Ajax en sluit aan bij MLS-club FC Cincinnati.

“Ik voelde dat het een goede ervaring voor mij zou zijn”, zo laat De Jong weten over zijn overstap. “Hopelijk kan ik de club en mijn medespelers helpen om hier iets speciaals op te bouwen.” Ook technisch directeur Gerard Nijkamp van de Amerikaanse ploeg is tevreden met de transfervrije aanwinst: “Hij beschikt niet alleen over indrukwekkend inzicht en technische vaardigheden, hij heeft ook in enkele van de meest prestigieuze competities gespeeld en is zowel binnen als buiten de lijnen een leider geweest.”

De Jong groeide net als broer Luuk de Jong op in Doetinchem en begon zijn voetbalcarrière in de jeugd van DZC’68 en De Graafschap. Voor hij zijn debuut in het eerste elftal kon maken bij de Superboeren, vertrok hij naar Ajax. Naast de Amsterdamse topclub, speelde hij ook voor Newcastle United (Engeland), PSV en Sydney FC (Australië).

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)