Metal en rock krijgen podium in Gendringen

Gepubliceerd: 16-07-2019 12:07. Bijgewerkt: 16-07-2019 16:45

Liefhebbers van harde rockmuziek trokken de stoute schoenen aan en organiseerden dit weekend het eerste Powerplant Open Air-festival in openluchttheater Engbergen bij Gendringen. De organisatie wilde Achterhoekse rock- en metalbands de kans geven om zich in hun eigen omgeving te laten zien.


"Ik vind dat er steeds meer jonge bands komen die echt goede metal spelen", aldus organisator Kevin Tuenter. "Je kunt sowieso merken dat gitaarmuziek in opkomst is in Nederland en vooral ook in de Achterhoek." Bassist Coen Evers van de Doetinchemse metalband No1408 vindt het 'fantastisch' dat het festival georganiseerd wordt: "Het was weer eens tijd voor een ouderwets metalfestival. We hebben hier in de regio allerlei soorten festivals, met vooral coverbandjes. Eindelijk komt er weer wat geweld aan, heerlijk."

Hoewel de sfeer volgens de organisatie prima was, viel de publieke belangstelling met minder dan vijfhonderd bezoekers tegen. Toch blijft Tuenter enthousiast over het Powerplant Open Air-festival: "Muzikaal bevalt het hartstikke goed. De bands spelen erg goede muziek. De opkomst is nog even iets minder, maar het is de eerste editie. Volgend jaar gaan we gewoon lekker verder." Ook Evers heeft alle vertrouwen in de volgende editie van het festival: "Dat wordt gewoon weer feest."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)