Met je viervoeter door de blubber in Braamt

Gepubliceerd: 09-04-2018 13:04. Bijgewerkt: 09-04-2018 13:50

De allereerste dogsurvival in de Achterhoek vond zondag plaats in Braamt. Baasjes uit allerlei windstreken verzamelden zich bij het Markant Outdoorcentrum om samen met hun trouwe viervoeter een parcours met hindernissen af te leggen.


“Het is een vijf kilometer parcours en daar hebben we vijftien hindernissen in verwerkt”, vertelt Angela Jolink, initiatiefneemster van de dogsurvival. Jolink kwam op het idee voor het evenement doordat ze zelf in Ede meegedaan heeft aan zo'n survival. “Ik dacht: dat moet in Doetinchem ook.” Maar liefst tweehonderd deelnemers kwamen zondag af op het hondenevenement in Braamt. “Ik vind het echt tof dat zoveel mensen zich hebben aangemeld”, zegt mede-organisator Quint Bonné. “Dat is ook echt ons maximum voor de eerste keer. Maar volgend jaar denk ik wel meer.”

Voor de baasjes is het vooral een leuke activiteit samen met je hond. “Je eigen enthousiasme en het enthousiasme van je hond en alle honden die hier zijn”, aldus Jolanda van Ees. Survivaller Arwin Meijer uit Hoofddorp reisde stad en land af om aanwezig te kunnen zijn. “Op een leuke manier in de bagger aan het spelen met je hond, daar komt het eigenlijk op neer”, stelt de deelnemer. Toch is zo’n parcours afleggen nog niet zo gemakkelijk. “Je moet toch best wel goed met je hond kunnen communiceren”, laat Shannon Jonkman weten. Voor initiatiefneemster Jolink is het samen sporten met je hond dan ook het voornaamste doel van de dogsurvival. “Ga met je hond er op uit. Ga sporten, ga plezier maken.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)