Meijer leert elke dag als trainer van NEC

Gepubliceerd: 03-09-2021 13:09.

Rogier Meijer uit Doetinchem keerde donderdag met zijn NEC terug op De Vijverberg voor een besloten oefenwedstrijd tegen De Graafschap. Met een promotie naar de eredivisie en een nominatie voor 'Trainer van het Jaar' kent de 39-jarige een uitstekende start van zijn bestaan als hoofdtrainer, maar hij wil zichzelf niet betitelen als succestrainer.


“Nee, helemaal niet”, zegt Meijer, net gestart aan zijn tweede seizoen als eindverantwoordelijke. “Het is hartstikke mooi dat we zijn gepromoveerd, maar ik ben iemand die leeft met de dag. Als je een wedstrijd hebt verloren, kan het ook zo omkeren.” Met twee zeges in de eerste drie wedstrijden is NEC dit seizoen voortvarend begonnen. Meijer geniet van zijn groep, waarin jonge talenten spelen naast ervaren krachten. In de winstpartij tegen Heracles Almelo stonden zeven spelers op het veld die vorig seizoen in de eerste divisie speelden. “De jonge jongens krijgen de kans en mogen fouten maken”, zegt Meijer. “Maar het is ook heel fijn om spelers als Édgar Barreto en Lasse Schöne erbij te hebben. Ook voor mij.”

Ook de samenwerking met Ted van Leeuwen, een technisch directeur die bij eerdere clubs regelmatig zijn eigen spelers en trainer meebracht, bevalt Meijer goed: “Vanaf dag één hebben we een goede klik en denken we hetzelfde over voetbal. Hij heeft veel meer ervaring in het transfergebeuren en daar leer ik van. Hij heeft veel contacten over de hele wereld, dat breidt mijn netwerk ook uit. Je hebt het over eigen trainers, ik heb daar eigenlijk helemaal geen last van. Hij heeft veel vertrouwen in de manier waarop we werken en dat geeft rust bij mezelf.”

‘Ik ervaar elke dag andere dingen'
Het contract van de Doetinchemse trainer in Nijmegen loopt door tot het einde van het seizoen. Meijer is momenteel niet bezig met een eventueel langer verblijf of een vertrek. “Ik heb daar nog nooit echt bij stilgestaan. Uiteindelijk wil je je als trainer elke dag ontwikkelen. Ik leer elke dag nog en ik ervaar elke dag andere dingen. We zien aan het einde van het seizoen wel wat het oplevert. Daar ben ik niet mee bezig, het enige waar ik mee bezig ben is NEC in de eredivisie houden.”

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)