Meijer is de nieuwe hoofdtrainer van NEC

Gepubliceerd: 02-06-2020 11:06. Bijgewerkt: 02-06-2020 12:47

Rogier Meijer uit Doetinchem is de nieuwe hoofdtrainer van NEC in Nijmegen. De Achterhoeker was afgelopen seizoen al onderdeel van een trainerstrio in Nijmegen, maar wordt vanaf komend seizoen alleen eindverantwoordelijk.

De 38-jarige Meijer tekent een contract voor een jaar met een optie voor nog een extra jaar. De Doetinchemmer speelde in het verleden ruim tweehonderd duels in het shirt van De Graafschap. Na zijn actieve loopbaan werd Meijer trainer in de jeugdopleiding van De Graafschap. In 2017 verruilde hij het trainerschap van de Onder-19 van de Doetinchemse club voor hetzelfde team bij de Nijmeegse club. Na het ontslag van Jack de Gier als hoofdtrainer van NEC in april 2019, schoof de Nijmeegse club het trio Meijer, Adrie Bogers en Francois Gesthuizen als gezamenlijke eindverantwoordelijken naar voren.

Onder leiding van het trio stond NEC dit seizoen op de achtste plaats in de Keuken Kampioen Divisie, voordat de competitie werd stilgelegd vanwege het coronavirus. NEC kiest er nu voor om Rogier Meijer als enige eindverantwoordelijke door te laten gaan volgend seizoen. Meijer zal daarbij geassisteerd worden door Ron de Groot. De Doetinchemmer is bezig met de cursus coach betaald voetbal, maar heeft nog geen diploma omdat de opleiding vanwege het coronavirus stil kwam te liggen. Daardoor krijgt hij dispensatie van de KNVB.

Achterhoekse enclave in Nijmegen
Meijer treft volgend seizoen nog meer Achterhoekers in Nijmegen. Zo trok NEC eerder Dennis te Braak aan als nieuwe hoofd jeugdopleidingen. De voormalig jeugd- en assistent-trainer van De Graafschap komt over van de jeugdopleiding van Feyenoord. Ook jeugdtrainers Arjen Nijman en Bas van Baar waren eerder actief in Doetinchem.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)