Mega Immuun Party gaat onder voorbehoud door

Gepubliceerd: 28-07-2021 15:07. Bijgewerkt: 29-07-2021 10:18

De gemeente Oost Gelre heeft onder voorwaarden een vergunning verleend voor de Mega Immuun Party die in het weekend van vrijdag 24 t/m zondag 26 september wordt gehouden op de Besselinkschans in Lichtenvoorde. Of het evenement door kan gaan is vanwege de dan geldende coronasituatie echter nog onzeker. Het festival is een alternatief voor de Zwarte Cross dat in hetzelfde weekend zou worden gehouden.

“De afgelopen periode hebben we in goed overleg met organisator De Feestfabriek het vergunningstraject doorlopen voor de Mega Immuun Party”, zegt burgemeester Annette Bronsvoort van de gemeente Oost Gelre. “Dat traject is inmiddels afgerond.” De vergunning wordt verleend, terwijl nog niet duidelijk is welke coronamaatregelen na 13 augustus gelden. Op vrijdag 13 augustus besluit het kabinet daarover. “Dat betekent dat we nu nog niet weten of het evenement door kan gaan”, aldus Bronsvoort. “Dat hangt af van de coronamaatregelen die in september gelden, maar ook de situatie in de ziekenhuizen speelt een belangrijke rol.”

De organiserende Feestfabriek heeft de kaartverkoop voor de Mega Immuun Party nog niet gestart omdat ze eerst duidelijkheid wil van de overheid over wat er wel en niet mag. Festivalorganisatie ID&T waar veertig evenementen bij zijn aangesloten, waaronder de Mega Immuun Party, heeft een kort geding aangespannen tegen de overheid. De organisatoren van het evenementen willen voor 1 augustus van de overheid horen of evenementen zonder overnachting kunnen doorgaan. "Wat we daarvan verwachten is lastig in te schatten, dat weten we niet", aldus Lotte Post van de Feestfabriek. Het kort geding dient vrijdag.

Volgens Bronsvoort heeft er een goede afstemming plaatsgevonden met de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland en is er tijdens het weekend genoeg politiecapaciteit beschikbaar. “We kijken allemaal uit naar een festival”, zegt Bronsvoort. “Daarom is het belangrijk dat we ons aan de maatregelen blijven houden en dat zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren.”

Zwarte Cross één dag langer
De eerstvolgende Zwarte Cross moet worden gehouden van 14 tot en met 17 juli 2022, wat een dag langer zou zijn dan normaal. De Feestfabriek wil de camping dan al op woensdag openen en dagbezoekers zijn dan op donderdag welkom. Wie al een kaartje voor de Zwarte Cross had gekocht, is volgend jaar welkom in Lichtenvoorde. Ook komt er een mogelijkheid om het geld terug te vragen.

Foto: REGIO8


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)