Meerdink tekent vijfjarig contract bij AZ

Gepubliceerd: 06-04-2022 9:04.

Mexx Meerdink, zoon van oud-international Martijn Meerdink, heeft een vijfjarig contract getekend bij eredivisionist AZ. De achttienjarige aanvaller uit Winterswijk zit dit seizoen bij de selectie van Jong AZ.

"Ik had nog een contract voor bijna anderhalf jaar", laat Meerdink weten in reactie op zijn nieuwe contract. "Dat AZ al zo snel wil verlengen is fantastisch. Zelf heb ik geen moment eraan getwijfeld om te tekenen. AZ is een prachtige club en het maakt me trots hier te mogen spelen." De achttienjarige Winterswijker zat in de jeugdopleiding van De Graafschap toen hij in de zomer van 2019 overstapte naar Alkmaar. Dit seizoen kwam Meerdink tot nu toe dertien keer in actie voor Jong AZ, hij scoorde één doelpunt.

Hoewel hij vorige maand al onderdeel uitmaakte van de selectie van het eerste voor de Conference League-wedstrijd met FK Bodø/Glimt, richt Meerdink zich ook na de zomer in eerste instantie op het beloftenteam: “Voor komend seizoen is het mijn doel basisspeler te worden bij Jong AZ. Daar wil ik goed presteren en laten zien dat ik klaar ben voor de stap naar AZ 1."

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)