Meer vrijheden en rust op Mañana Mañana

Gepubliceerd: 04-06-2018 13:06. Bijgewerkt: 04-06-2018 13:20

Mañana Mañana wordt dit jaar nog rustiger dan de voorgaande edities. Op het festival in Vorden krijgen de bezoekers de mogelijkheid om nog meer zelf te doen door enkele aanpassingen op de camping en de intrede van een zelftap-bar.


"De camping hebben we onderverdeeld in een familiecamping en een festivalcamping", vertelt hoofd opbouw Jeroen Brummelman. "Dat heeft als voordeel dat als 's ochtendsvroeg de kinderen van de familiecamping wakker worden, ze de nachtrust, of de dagrust kun je beter zeggen, van de festivalcamping niet verstoren." Door die scheiding wordt er meer rust gecreëerd onder de overnachters, wat de identiteit van het festival nog meer bevestigt.

De bezoekers krijgen tevens nog meer vrijheid door middel van een zelftap-bar. Bier bestellen aan de bar is daar verleden tijd, mensen mogen zelf hun glazen vullen. En de verantwoordelijkheid voor het betalen daarvan ligt ook bij henzelf. "Er staat een muntenemmer bij", aldus Brummelmans. "We gaan er een beetje vanuit dat bezoekers zelf zo eerlijk zijn om daar hun muntje in te deponeren."

Opbouw
De eerste piketpaaltjes van Mañana Mañana zijn maandagochtend geplaatst. De organisatie heeft een kleine twee weken de tijd om de omgeving van Kasteel Vorden om te toveren tot een festivalterrein. Dat doen ze op karakteristieke wijze: "We gaan rustig maar gestaag door", vertelt Brummelman. "We hebben tot nu toe nog geen stress. Maar het moet allemaal wel op tijd af, dus we gaan er naartoe werken dat het allemaal op tijd af komt."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)