Meer jongeren naar voedselbank Doetinchem

Gepubliceerd: 24-10-2018 14:10. Bijgewerkt: 24-10-2018 14:53

De voedselbank in Doetinchem ziet het aantal jongeren dat aanklopt voor een voedselpakket stijgen. Het instituut ziet dat niet als iets negatiefs, maar merkt dat deze probleemgroep juist beter zichtbaar wordt.


"Er zijn heel veel jongeren met schuldenproblematiek", stelt voorzitter Peter Bob Peerenboom van de voedselbank in Doetinchem. "Die stijging komt denk ik ook door de manier waarop de gemeente Doetinchem het sociaal domein heeft georganiseerd. Buurtcoaches komen hoe langer hoe meer bij mensen thuis, waardoor ze ontdekken dat er problemen zijn. De aanmeldingen nemen dan ook met name via de buurtcoaches toe." Op dit moment kan de voedselbank de stijging nog goed opvangen. "Doordat de landelijke vereniging bezig is geweest met voedselveiligheid zijn grote winkelketens aangesloten om producten bij voedselbanken in Nederland te leveren", stelt Peerenboom. "Wij krijgen regelmatig grote hoeveelheden aan voedsel van de winkelketens."

Op dit moment komen er bij de voedselbank in Doetinchem 155 mensen en bij het uitgiftepunt in Zelhem 25. De voorzitter vindt dat aantal niet hoog. "Er wordt nog veel voedsel weggegooid. Naar mijn idee zou het nog wel het dubbele aantal mensen kunnen worden", stelt Peerenboom. "Maar dan moet je de criteria om een voedselpakket te kunnen ontvangen wat oprekken. Naar mijn idee zou dat verstandig zijn." Hij voorziet dat dat veel zou opleveren. "Alleen al op het gebied van duurzaamheid dat je eten niet weggooit, maar gebruikt voor mensen die het niet kunnen betalen."

Foto: REGIO8


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)