Meer gratis testlocaties voor grensgangers

Gepubliceerd: 11-05-2021 12:05. Bijgewerkt: 11-05-2021 13:28

De lijst met locaties waar mensen zich gratis kunnen laten testen om de grens met Duitsland over te gaan groeit de komende tijd. Uiteindelijk moeten er 21 plaatsen komen, onder meer in zes Achterhoekse gemeenten.

Personen die in Duitsland werken of daar andere verplichtingen hebben, kunnen zich sinds 6 mei gratis laten testen op corona voordat ze de grens overgaan. Daar wordt veel gebruik van gemaakt: "Er zijn al honderden aanmeldingen", zegt Hans van den Bosch van Grenstesten Nederland tegenover Omroep Gelderland. Een negatieve test is vooralsnog verplicht, ook voor grensregiobewoners. Het kabinet heeft twaalf miljoen euro beschikbaar gesteld voor de gratis tests. Ze worden op reguliere testlocaties uitgevoerd.

Vooralsnog kunnen mensen alleen in Arnhem, Duiven en Lichtenvoorde terecht voor de gratis sneltesten. Op de site grenstesten.nl kan een afspraak worden gemaakt op één van die locaties. Wel moet een bewijs kunnen worden overhandigd dat de test ook echt nodig is. Op termijn moeten er 21 plaatsen komen waar mensen zich gratis kunnen laten testen. In de Achterhoek gaat het om locaties in Aalten, Berkelland, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk.

Bestaande locaties
De gratis testen worden uitgevoerd door het bedrijf CovidTestNederland, in opdracht van het Rijk: "De locaties waar we zijn begonnen, zijn bestaande locaties waar mensen zich tegen betaling kunnen laten testen. In de komende weken en dagen willen we de locaties uitbreiden. Daarover zijn we nu in gesprek met gemeenten en al bestaande teststraten."

Foto: Omroep Gelderland

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)