Matusiwa wil strijden met De Graafschap

Gepubliceerd: 05-01-2019 16:01. Bijgewerkt: 05-01-2019 17:15

Nieuwkomer Azor Matusiwa trainde zaterdagochtend, aan de vooravond van het trainingskamp in Spanje, voor het eerst mee bij De Graafschap. De huurling van Ajax verheugt zich op de strijd tegen degradatie met de Superboeren.

“Ik ben naar De Graafschap gekomen om speelminuten te maken”, aldus de 20-jarige Matusiwa. “Op mijn leeftijd vind ik gewoon dat je zoveel mogelijk moet spelen.” Trainer Henk de Jong is blij met de komst van de speler, die dit seizoen weinig in actie kwam door een liesblessure. “Het is een middenvelder die van zich afbijt en kort zit op de tegenstander. Dat is wat we wel nodig hebben." Hij wil het duel tegen Vitesse als voorbeeld nemen voor de tweede seizoenshelft. “Dat is strijd en passie, maar ook een bepaalde manier van spelen. Dat was meer Engels voetbal, en daar moeten we een combinatie van vinden: Engels én goed voetballen.”

Matusiwa ziet voor zichzelf een rol weggelegd in die speelwijze. “Extra fysieke strijd kan ik toevoegen aan deze ploeg”, legt de speler uit. “Maar ik denk dat ik vooral voetballend mijn steentje bij kan dragen.” De selectie van De Graafschap vertrekt zondag naar het Spaanse Navata voor een zesdaags trainingskamp. De in Hilversum geboren middenvelder hoopt daar een goede week neer te zetten. “Dat we naar elkaar toegroeien, en dan zorgen dat we er tegen Fortuna Sittard weer staan.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)