Matig De Graafschap verliest van Willem II

Gepubliceerd: 09-03-2019 23:03. Bijgewerkt: 09-03-2019 23:45

De Graafschap is er zaterdagavond niet in geslaagd om zijn tweede uitzege van dit seizoen te behalen. De matige Superboeren bleven lang in leven, maar verloren uiteindelijk wel met 3-2 bij Willem II.

De thuisploeg was in het eerste half uur heer en meester, maar vergat al vroeg de score te openen. De goal viel binnen het kwartier alsnog, toen een schot van Vangelis Pavlidis door Alexander Isak van richting veranderde en achter Nigel Bertrams binnenplofte: 1-0. Toen Bart Straalman even later de bal te kort terugkopte naar zijn doelman, kon Isak gemakkelijk zijn tweede doelpunt maken. Aanvoerder Straalman maakte zijn fout al snel goed door na een half uur spelen uit een hoekschop fraai de 2-1 binnen te koppen.

Het spel was in de tweede helft in evenwicht, totdat Fernando Lewis vrij door kon lopen en via de paal na 64 minuten de 3-1 binnenschoof. De wedstrijd leek gespeeld, maar na een overtreding van Diego Palacios kregen de Superboeren een strafschop. Youssef El Jebli schoot de bal door het midden feilloos raak: 3-2. Ted van de Pavert ging vervolgens als stormram spelen, Nabil Bahoui schoot nog hard op een ploeggenoot, maar tot een gelijkmaker kwam het niet.

Door deze nederlaag blijft De Graafschap voorlaatste in de Eredivisie, met vijf punten voorsprong op hekkensluiter NAC Breda. De Doetinchemmers spelen volgende week in Friesland tegen sc Heerenveen.


Foto: Joop Kappert

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)