Marianum reageert op kritiek Thierry Baudet

Gepubliceerd: 29-11-2017 8:11. Bijgewerkt: 29-11-2017 11:21

Het Marianum College in Groenlo zegt geen politiek standpunt in te nemen, als reactie op de ophef die dinsdag ontstond rondom een schoolopdracht. Het onderwerp betrof de politicus Thierry Baudet, wat niet in het goede keelgat schoot bij de leider van Forum voor Democratie.

“Wij willen benadrukken dat wij als school geen politieke standpunten innemen”, stelt het Marianum College in een statement. “Maar dat wij het als kerntaak beschouwen de leerlingen op te leiden tot kritische denkers.” De leider van Forum voor Democratie reageerde op social media onthutst op de schoolopdracht: "Ik krijg deze bizarre, schandelijke schoolopdracht van een boze leerling doorgestuurd", schrijft Baudet op Twitter. "Schokkend!"

Baudet was verbaasd over de inhoud van de schoolopdracht: “Is Baudet een tijdverschijnsel dat snel weer uitsterft? Of hebben zijn ideeën, die populair zijn bij onder meer jongeren die een hoge opleiding genieten of genoten hebben, daadwerkelijk bestaansrecht voor de toekomst?” Het Marianum College legt in het statement uit hoe de opdracht in elkaar zit. “De opdracht is dat de leerling tijdens het toetsmoment een betoog of beschouwing schrijft waarin argumentatie de hoofdrol speelt”, zegt de school. “Welke kant de leerling ten aanzien van het gekozen onderwerp kiest, speelt geen rol.” Het stukje tekst dat Baudet op zijn Twitterpagina plaatste, was de inleidende tekst die in de opdracht stond.

Thierry Baudet reageert in een tweet op de uitspraken van de Groenlose school. “De school van de extreemlinkse haatdocent Ivar Gierveld blijft bij bizarre laster in een persbericht”, aldus Baudet. “Yernaz Ramautarsing (partijgenoot red.) en ik blijven bij het aanbod om langs te komen en met betreffende docent en schoolleiding in debat te gaan.”

UPDATE: De school wil met Thierry Baudet in gesprek over de commotie. "Door de docent is namens de school gisteren een uitnodiging uitgegaan om op een later moment met de heer Baudet over de kwestie in gesprek te gaan. Deze uitnodiging blijft staan." Het is niet bekend wanneer of waar de afspraak plaatsvindt. 

Foto: Twitter

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)