Maria-Laetitia start kerkdiensten weer op

Gepubliceerd: 02-06-2020 10:06. Bijgewerkt: 02-06-2020 12:16

De parochie Maria-Laetitia start de kerkdiensten op locatie voorzichtig weer op. Onder strikte voorwaarden kunnen in eerste instantie dertig kerkgangers aanwezig zijn, per 1 juli wordt dit aantal verhoogd naar honderd.

De afgelopen periode gaf de pastoor online kerkdiensten, zie beelden

“Jammer dat het eerst nog voor een beperkte groep is, maar fijn om de betrokkenheid van kerkgangers bij een dienst te ervaren”, aldus pastoor Hans Pauw van de Maria-Laetitia parochie, waar onder meer kerken in Doetinchem en Ulft onder vallen. Vanaf 1 juni worden vieringen op weekdagen gehouden met maximaal dertig bezoekers en inachtneming van anderhalve meter afstand. Bovendien gelden er hygiënevoorschriften, wordt er niet gezongen en vindt de collecte pas na afloop plaats. Mensen uit risicogroepen en mensen met gezondheidsklachten wordt gevraagd om niet te komen.

Weekendvieringen starten in het weekend van 13 en 14 juni weer, dit valt samen met de viering van Sacramentsdag. Kerkgangers moeten zich hiervoor aanmelden, in tegenstelling tot voor de doordeweekse vieringen. De afgelopen periode waren kerkdiensten te volgen via online kanalen. “Toch keken er met regelmaat honderden gelovigen naar deze vieringen en dat geeft wel aan hoe groot de behoefte is”, vindt Pauw. “Dat sterkt ons om de volgende stap zorgvuldig voor te bereiden in de diverse locaties en met inzet van de lokale vrijwilligers.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)