Marcelis wil afscheid met titel bij Orion

Gepubliceerd: 04-03-2021 17:03. Bijgewerkt: 05-03-2021 9:13

Het landskampioenschap volleybal moet het laatste kunstje worden voor scheidend hoofdtrainer Joris Marcelis van Active Living Orion. VoCASA werd woensdagavond als laatste tegenstander van het reguliere seizoen met 3-1 verslagen, zaterdag begint tegen favoriet Amysoft Lycurgus de finalepoule om zich te plaatsen voor de play-offs om de landstitel.


"We hebben als Orion wel bewezen dat we tegen moeilijke tegenstanders kunnen spelen", aldus trainer Joris Marcelis over het treffen met het Groningse Lycurgus van zaterdag. "De afgelopen vier jaar ging de strijd telkens tussen ons en Lycurgus. Het wordt een hele mooie wedstrijd. Hopelijk komen we goed uit de verf en kunnen we laten zien wat we kunnen." Aanvoerder Adam White onderstreept de woorden van zijn trainer: "Je wil lekker beginnen aan de kampioenspoule. Als je begint met een goede wedstrijd, voelt dat ook goed voor de rest van de duels die komen."

Trainer Marcelis kondigde enige tijd geleden zijn afscheid aan bij Orion. Na enkele jaren als speler en één jaar als hoofdtrainer verhuist hij deze zomer naar Groningen en neemt hij afscheid van de Doetinchemmers. Marcelis heeft een ideaal scenario in zijn hoofd voor zijn vertrek: "Als we kampioen zijn geworden. Daar tussendoor komt ook nog de beker. Als we die allebei pakken, dan kan ik iedereen een hand geven en met een goed gevoel richting Groningen."

'Veel van Joris geleerd'
Het afscheid is niet met gejuich ontvangen door de spelersgroep, geeft aanvoerder Adam White aan: "Natuurlijk vind ik het jammer. Het is ons eerste jaar met Joris als hoofdtrainer. Wij hebben heel veel van hem geleerd en hij heeft veel van ons geleerd. Het is jammer dat we na zo'n kort seizoen al afscheid nemen."

'Kampioenschap is reëel'
Afsluiten met een kampioenschap is de komende tijd het doel. Daarvoor moet het team de kampioenspoule met de vier beste ploegen van Nederland overleven en de daaropvolgende play-offs winnend afsluiten. Volgens White is een kampioenschap geen utopie: "Een kampioenschap is zeker reëel. We spelen nu goed volleybal, maar het is zeker niet simpel. We zullen er voor moeten vechten."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)