Ulft, Netherlands

 

Mañana Mañana trekt 27.000 bezoekers

Iets meer dan 27.000 festivalgangers kwamen afgelopen weekend naar Laren voor Mañana Mañana. Organisator de Feestfabriek blikt positief terug op een geslaagd weekend.
Davie Klein Gunnewiek | 23 juni 2022 15:28 | Aangepast op 23 juni 2022 15:28
“Het was lekker weer en dat is superfijn voor ons als organisatie”, zegt Lotte Post van de Feestfabriek. “We zijn heel blij met het terrein, de festivalbezoekers zijn relaxt, dus ik heb er een heel goed gevoel aan over gehouden.” Jong en oud genoot van alles wat het driedaagse festival te bieden had. “Het is hier superleuk”, zegt een festivalbezoeker. “Iedereen heeft plezier, mensen zijn blij en er hangt een fijn sfeertje.” De bezoekers kwamen van heinde en verre naar de Achterhoek om de sfeer van Mañana Mañana te proeven. “We komen voor de gezelligheid en leuke artiesten”, zegt een festivalbezoeker uit Scheveningen. “Het is hier echt chill.”

Het festival vond dit jaar voor de eerste keer plaats op het terrein van kasteel Oolde in Laren. Eerder vond Mañana Mañana plaats bij kasteel Vorden en in Hummelo. Voor zowel de Feestfabriek als de bezoekers was het even wennen. “We werken al weken toe naar dit moment”, zegt Post. “Met de productie maken we tekeningen en delen we alles in op het terrein. Dan is het wel even spannend of alles ook klopt, maar het heeft goed uitgepakt." Ook het merendeel van de bezoekers is te spreken over de nieuwe locatie. “Vorden vond ik wel net iets meer sprookjesachtig”, zegt een van hen. “Maar dit terrein mag er ook zeker zijn en het is verrassend hoe groot de ruimte hier nog is.”

Volgende editie

Of Mañana Mañana volgend jaar weer in Laren zal zijn staat voor de organisatie nog niet vast. “Als we hier alles hebben ingepakt en opgeruimd gaan we met de kasteeleigenaar evalueren”, vertelt Post. “Ook kijken we of het ons is bevallen en misschien organiseren we volgend jaar hier gewoon weer een tweede editie.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroep Ideaal


Foto: REGIO8

Meest gelezen

Bussen en treinen gaan vaker rijden in Achterhoek

Jasper Hazelaar | 5 dec 2022 13:33

Wolf bijt bijzondere Racka-schapen dood in Voorst

Serena Speet | Nick Hermsen | 2 dec 2022 15:04

Lees ook

Over de Top vindt na twee jaar weer plaats

Het Over de Top festival in Lichtenvoorde vindt volgend weekend na twee jaar weer plaats. De organis...

ZWARTE CROSS Beleef de zaterdag

De zaterdag van de Zwarte Cross zat net als de vorige dagen boordevol hoogtepunten. Van Snelle tot O...

Achterhoekers op Hoofdpodium Zwarte Cross

Het Achterhoekse duo Suzan en Freek staan op zaterdagmiddag 16 juli op het Hoofdpodium van de Zwarte...

Festivalgangers vroeg aan bier op laatste dag

De laatste dag van de Zwarte Cross is aangebroken. Festivalgangers zaten al vroeg aan het bier.

Helpende handen op Mañana Mañana

Tijdens de eerste dag van Mañana Mañana in Laren worden de werknemers en vrijwilligers geholpen do...