Man veroordeeld voor misbruiken dochter

Gepubliceerd: 06-08-2019 13:08. Bijgewerkt: 06-08-2019 14:04

Een 43-jarige man uit de gemeente Oude IJsselstreek is dinsdag veroordeeld voor het jarenlang seksueel misbruiken van zijn eigen dochter. Hij kreeg een deels voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf jaar opgelegd, naast een verplichte behandeling.

“De man heeft door zijn handelen het vertrouwen dat zijn dochter in hem mocht hebben op een zeer ernstige manier beschadigd”, aldus de Rechtbank Gelderland. “De man hield op geen enkele manier rekening met de gevolgen van het misbruik op de ontwikkeling van zijn dochter en liet zich leiden door zijn eigen behoeftes.” De officier van justitie eiste een celstraf van zes jaar. De rechtbank vond deze straf passend, maar veroordeelde de man uiteindelijk tot een gevangenisstraf van vijf jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk met een proeftijd van vijf jaar.

De rechtbank vindt het namelijk van groot belang dat de man naast zijn opgelegde celstraf ook klinisch wordt behandeld. “De verwachting is dat deze behandeling lang zal duren en in die zin ook vrijheidsbeperkend zal werken”, zo laat de Rechtbank Gelderland weten.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)