Man overleden na vergiftiging in Doesburg

Gepubliceerd: 11-09-2019 11:09. Bijgewerkt: 11-09-2019 11:46

Hulpdiensten zijn woensdagochtend grootschalig uitgerukt naar een woning in Doesburg. Een man is ondanks reanimatie overleden aan koolmonoxidevergiftiging, terwijl twee andere gezinsleden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

De eerste melding van het incident aan de Monseigneur Bekkerslaan kwam bij de hulpdiensten rond 07.00 uur 's ochtends binnen, waarna grootschalig werd uitgerukt. De bewoners van de woning, een gezin van veertien personen, hadden drie gezinsleden gevonden die grote gezondheidsproblemen hadden door een koolmonoxidevergiftiging. De vader en man moest worden gereanimeerd, maar overleed later alsnog. Twee andere gezinsleden zijn in zorgelijke toestand opgenomen in het ziekenhuis.

Elf leden van het gezin zijn nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Zij zijn opgevangen in een nabijgelegen kantine van een sportvereniging. Er wordt onderzoek uitgevoerd naar de exacte oorzaak van het incident.

Burgemeester geschrokken
Burgemeester Loes van der Meijs van Doesburg heeft na het incident gesproken met gezinsleden. “Ik ben enorm geschrokken en leef ontzettend mee met de slachtoffers, waarvan in ieder geval bekend is dat zij nu hun vader en man moeten missen en in onzekerheid verkeren over twee andere gezinsleden.” Woensdagavond wordt een informatieavond georganiseerd voor omwonenden.

Foto: REGIO8


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)