Maatregelen Zwarte Cross om kleurpoeders

Gepubliceerd: 27-03-2017 13:03. Bijgewerkt: 27-03-2017 13:39

De Zwarte Cross treft maatregelen om te voorkomen dat er gezondheidsproblemen ontstaan rondom de United Colour Race, een onderdeel waarbij deelnemers met kleurpoeders mogen gooien. Recentelijk waarschuwde het RIVM voor de gevaren van onveilige poeders.

‘’We gaan jullie verplichten om poeder te gaan gebruiken dat door een door ons gekozen leverancier wordt verstrekt. Door deze maatregel te nemen, kunnen we jullie, onze bezoekers, onszelf en niet te vergeten de overheden de garantie geven dat we alle mogelijke gevaren hebben getracht weg te nemen’’, schrijft de organisatie richting de deelnemers van de nieuwe crossklasse. ‘’Bijkomend voordeel; doordat we met z’n allen groot inkopen valt de prijs lager uit dan wanneer jullie als team zelf in moeten kopen.’’

Ook adviseert De Feestfabriek deelnemers om goede voorzorgsmaatregelen te treffen, zoals het beschermen van oog- en luchtwegen. Daarnaast wordt het verboden om zelf kleurpoeders mee te nemen. De organisatie zegt daar streng op te gaan controleren.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)