Maatregelen rond wedstrijd tegen Go Ahead

Gepubliceerd: 12-10-2017 16:10. Bijgewerkt: 12-10-2017 16:55

De Graafschap treft zondagmiddag de nodige veiligheidsmaatregelen rondom het beladen thuisduel tegen Go Ahead Eagles uit Deventer. De vorige ontmoeting tussen beide ploegen in Doetinchem eindigde in een ware veldslag.


"We hebben geprobeerd daar lering uit te trekken en we gaan ervan uit dat zondag het sportieve voorop staat", aldus woordvoerder Marc Teloh van De Graafschap over de ontmoeting die degradatie betekende voor de Superboeren. De club hoopt door een verplichte buscombi en geregistreerde kaartverkoop te voorkomen dat Go Ahead Eagles-supporters in de thuisvakken komen. Desondanks noemt Teloh het een ‘utopie’ dat er geen Deventer supporters in het thuisvak zitten: "Dat zal gebeuren, maar iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen gedrag."

Naast aartsvijand Vitesse, lijken de Superboeren in de Deventer voetbalclub een nieuwe rivaal gevonden te hebben. "Onze supporters winnen het liefst van Vitesse", weet Teloh. "Maar in de eerste divisie heb je met Go Ahead Eagles en NEC twee tegenstanders, dat zijn concurrenten, dat zijn ook volksclubs, dus daar wil je graag van winnen." Hoewel club en politie geen uitlatingen doen over de exacte politie-inzet rond het duel, wordt door het predicaat risicowedstrijd wel het nodige blauw op straat verwacht.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)