Mañana Mañana zet Mondriaan in spotlights

Gepubliceerd: 16-06-2018 14:06. Bijgewerkt: 16-06-2018 14:40

Bezoekers van Mañana Mañana in Vorden ontkomen deze dagen niet aan de schilderkunst van Piet Mondriaan. In samenwerking met Villa Mondriaan uit Winterswijk daagt het festival bezoekers uit om hun eigen schildertalent te ontwikkelen onder de noemer van 'Mondriana Mondriana'.


''Het is nieuw. De Zwarte Cross had vorig jaar een mooie samenwerking met het Rijksmuseum en daar waren we natuurlijk wel een beetje jaloers op'', vertelt directrice Judith Kadee van Villa Mondriaan. ''Ik denk dat het goed is om je als museum te laten zien aan publiek dat je normaal misschien niet in het museum zal krijgen. Met jonge mensen onder elkaar op laagdrempelige wijze kunst maken, ervan geniet en misschien wel wat leren over Mondriaan.''

Bij bezoekers valt de kunst op het festival in de smaak. ''We zaten muziek te luisteren en dit paste er heel goed bij. Een beetje therapie'', zegt één van hen. ''Dit hoort echt bij Mañana Mañana. Lekker relaxed schilderen is net zoiets als vissen, je hoeft nergens aan te denken. Fantastisch, mooi weer erbij. Dat is prachtig schilderen'', vult kunstenaar Vic Hulshof aan. Of er een nieuwe Piet Mondriaan tussenzit is nog even afwachten.

Bekijk ook:
- Björn van der Doelen terug op Mañana Mañana
- Camping Mañana Mañana warmt zichzelf op
- Meer vrijheden en rust op Mañana Mañana

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)