Ludger krijgt voorproefje van Buitengewoon

Gepubliceerd: 05-07-2019 16:07. Bijgewerkt: 05-07-2019 16:38

Leerlingen van het Ludger College kregen vrijdag een voorproefje te zien van Theaterfestival Buitengewoon. Na het uitgebreid gevierde jubileum van vorig jaar staat zondag weer een divers gezelschap aan artiesten in de binnenstad van Doetinchem op de 26e editie van het festival.


“Een sneak preview en tegelijkertijd een stukje promotie voor het festival”, zegt programmeur Evelien Helder van Buitengewoon over het optreden van de poppenspelers van gezelschap Di Filippo Marionette op de middelbare school. “Leuk dat jongeren in aanraking komen met ons festival en kunnen zien wat er allemaal staat.” Voor de 25e editie pakte Buitengewoon groots uit met onder meer de bruiloft van het rode mannetje, voor dit jaar gaat het om een ‘normale’ editie. “Het festival verdiende die grote viering”, vindt voorzitter Rosanne van Schriek. “Nu gaan we terug naar de zondagmiddag, zoals het altijd was, maar de kwaliteit van de voorstellingen is echt nog van topniveau.”

Tien artiesten nemen zondagmiddag verspreid over zes locaties de binnenstad van Doetinchem over. Helder verheugt zich met name op de hoofdact Envà, een acrobatische voorstelling van het Spaanse gezelschap Amer i Àfrica met behulp van 250 kilo stro op het Simonsplein. De Spanjaarden moeten wel concurreren met de WK-finale van de Oranjeleeuwinnen, die eveneens om 17.00 uur begint. “De act duurt drie kwartier”, weet Van Schriek. “Dus dat is precies de eerste helft, daarna kan je de beslissende minuten alsnog zien.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)