Luchtdichte huizen dagen studenten uit

Gepubliceerd: 02-07-2019 16:07. Bijgewerkt: 02-07-2019 16:57

Studenten van de opleiding Smart Building zijn in het CIVON op het DRU-complex in Ulft al tien weken bezig met de realisatie van twee luchtdichte huizen. Het Graafschap College speelt met de praktijkopdracht in op de veranderende wensen binnen het onderwijs.


“De student geeft aan dat ze meer praktische invulling willen hebben”, vertelt docent Barry Thiele. “Wij hebben bedacht om die verantwoordelijkheid dan ook aan de studenten zelf te geven. Laat ze ervaren, laat ze kijken wat de aspecten zijn en zorg ervoor dat je samen een fantastisch project kunt maken.” Andere studenten van het Graafschap College ontwierpen eerder al het Eco Office, ook het bouwen van een luchtdicht huis valt in de smaak. “Je ziet hoeveel werk het kost om zo’n klein huisje luchtdicht te maken”, vertelt Luuk van Assendelft, een van de twee projectleiders van de huizen. “Echt gaaf om te zien dat het allemaal goed lukt met elkaar.”

Donderdag wacht een presentatie van het eindresultaat. “Ik voel een gezonde spanning”, zegt docent Thiele. De studenten hebben vertrouwen: “Ik vind het leuk om te doen en ik kijk ernaar uit”, aldus Thijs Westhof. Ook na het einde van het project blijft een van de bouwwerken in Ulft staan. “Eén huisje laten we voor innovatieve doeleinden staan bij het CIVON”, zo verklaart Thiele. “Het andere huisje gaat terug naar het Graafschap College en daar willen we het in gaan zetten voor een nieuwe lichting.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)