Lokale partijen populair bij Gouden Handen

Gepubliceerd: 21-03-2018 15:03. Bijgewerkt: 21-03-2018 16:52

Een kwart van de stemgerechtigden in ’s-Heerenberg heeft rond het middaguur een stem uitgebracht voor de gemeenteraadsverkiezingen. In het stemlokaal in Gouden Handen bleken inwoners een voorkeur te hebben voor lokale partijen.


"Het loopt vlot door", zegt Theo Bolder, kandidaat-raadslid van het CDA, maar bovenal voorzitter van het stembureau in Gouden Handen. Rond het middaguur had een kwart van de stemgerechtigden de weg gevonden naar het stemlokaal in ’s-Heerenberg. "Ik denk dat de belangstelling even groot is als andere jaren", aldus Bolder. "Ik kan niet echt merken dat het meer of minder is." Rond 16.00 uur lag het opkomstpercentage in de hele gemeente Montferland op 34%.

De inwoners die stemden bij Gouden Handen bleken een voorkeur te hebben voor de lokale partijen. "Als ik om mij heen hoor wat de mensen gaan stemmen, zijn er veel mensen die beseffen dat lokalen meer voor ons kunnen betekenen dan op dit moment de landelijke", zo laat een kiezer weten.

De uitslagenavond in de gemeenten Montferland, Oude IJsselstreek en Doetinchem is vanavond vanaf 21.00 uur live te volgen op REGIO8.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)