Lokale partijen Doetinchem ruziën over naam

Gepubliceerd: 08-03-2018 12:03. Bijgewerkt: 15-03-2018 12:39

Twee deelnemers aan de gemeenteraadsverkiezingen in Doetinchem liggen met elkaar in de clinch. GemeenteBelangen wil niet meer worden geconfronteerd met de problemen van Lokaal Belang en overweegt gerechtelijke stappen omdat beide partijen te veel op elkaar zouden lijken.


"Wij zijn er klaar mee dat er verwarring is ontstaan, dat zaken die zich afspeelden bij Lokaal Belang op ons worden afgespiegeld", aldus Thiemo de Lange, kandidaat-raadslid van GemeenteBelangen. "De kiezer verwart ons met een partij en met zaken die niks met ons te maken hebben." De partij is inmiddels in gesprek met de Kamer van Koophandel over de naamvoering van concurrent Lokaal Belang. "Hun houding is op dit moment dat ze niks kunnen doen", aldus De Lange over de gesprekken. "Daarna gaan we kijken welke stappen we verder kunnen zetten, dat zou ook een gang naar de rechtbank kunnen zijn." In hoeverre die stap kans op slagen heeft, kan De Lange niet aangeven.

Fractievoorzitter Henri-George Moïze de Chateleux van Lokaal Belang herkent zich niet in de kritiek. "De kleuren die we gebruiken, zijn de kleuren van de vlag van Doetinchem. Dan lijkt dit meer op een soort gratis publiciteitsstunt." De Lange vindt niet dat deze discussie weerslag heeft op het politieke landschap in de gemeente waar maar liefst twaalf partijen meedoen. "Dit heeft niets met de lokale politiek te maken", vindt De Lange. "Het heeft er wel mee te maken dat als je verwarring schept naar de kiezer, dat dat straks problemen oplevert."

Het volledige verkiezingsdebat tussen de twaalf deelnemers aan de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Doetinchem is hier te vinden.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)