Lokaal Belang OIJ presenteert informateur

Gepubliceerd: 05-04-2018 20:04. Bijgewerkt: 05-04-2018 20:59

René van Dijk uit Kampen is donderdagavond voorgedragen als informateur in Oude IJsselstreek. Lokaal Belang kwam als grootste partij uit de bus na de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart en mocht daarom op zoek naar een informateur.

Lokaal Belang sprak direct na de verkiezingen al uit op zoek te gaan naar een informateur van ver buiten de gemeente. “We willen graag een onafhankelijke informateur, dus iemand die wat verder weg staat van de partijen hier”, liet lijsttrekker Kuster daarover weten. “Iemand die met een frisse blik kan kijken, wat vragen kan stellen en met een goed rapport kan komen.” Voormalig onderwijsbestuurder Van Dijk gaat na instemming van de overige partijen de komende twee weken in gesprek met partijen om de mogelijkheden voor een nieuwe coalitie te onderzoeken. 

Lokaal Belang heeft tien zetels overgehouden aan de verkiezingen, gevolgd door CDA met vijf, SP en PvdA met beide drie, VVD met twee en D66 met één zetel. Bekijk hier een special over de verkiezingen in Oude IJsselstreek.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)