Lokaal Belang is weer de grootste partij

Gepubliceerd: 17-03-2022 1:03. Bijgewerkt: 18-03-2022 13:15

Lokaal Belang is met tien zetels opnieuw de grootste partij in de Oude IJsselstreek op basis van de voorlopige uitslag. De nieuwe politieke partij Dorp en Platteland Beweging behaalt vier aantal zetels en is daarmee de grote winnaar.


DEPB is een van de drie nieuwkomers tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in de Oude IJsselstreek en weet met vier zetels voorlopig de beste uitslag te behalen. "Trots dat we dit met onze club mensen hebben gedaan", zegt lijsttrekker Herman Vreeman van DEPB. "Laten we voorlopig met beide benen op de grond blijven staan." PRO! moet één zetel inleveren ten opzichte van 2018 (destijds nog SP) en houdt twee zetels over. "We zijn zeker blij, maar hadden gehoopt op een hogere zetelverdeling", zegt lijsttrekker Gülden Siner-Sir. "We moeten het doen met de uitspraak van onze inwoners die hebben gekozen."

De derde en laatste nieuwkomer ADA behoudt één zetel. Lijsttrekker Richard de Lange zat in de vorige raadsperiode in de raad namens de VVD, maar splitste zich af. Lokaal Belang wist opnieuw tien zetels te behalen en blijft daarmee de grootste partij. "We zijn een stabiele partij en dat hebben we de afgelopen vier jaar laten zien", zegt Marco Bennink. Het CDA moet de meeste zetels inleveren en gaat van vijf naar drie. PvdA blijft gelijk en behoudt drie zetels terwijl VVD één zetel verliest en er maar twee behoudt. D66 heeft, net als in 2018, één zetel behaald. 52,6% van de stemgerechtigden gingen dit jaar naar de stembus.

Tien zetels
In 2018 kwam Lokaal Belang opnieuw als grootste partij uit de gemeenteraadsverkiezingen, zij groeiden toen met één zetel naar tien. De VVD won dat jaar als enige andere partij een zetel. Het CDA en D66 verloren beide één zetel. Het opkomstpercentage in de Oude IJsselstreek was in 2018 ruim 57%.


Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)