Lokaal Belang haalt Vreeman van Posthuis

Gepubliceerd: 20-03-2018 18:03. Bijgewerkt: 20-03-2018 20:50

Raadslid Herman Vreeman voert niet meer het woord over Het Posthuis namens Lokaal Belang. De partij en Vreeman zijn daartoe gekomen omdat ze naar aanleiding van vragen van de lokale VVD de schijn van belangenverstrengeling willen voorkomen. Vreeman liet zich onlangs uit in de media over zijn plannen met het pand in Gendringen, terwijl hij als makelaar en raadslid meerdere invloedrijke rollen vervult.

‘’Om elke verwarring te voorkomen in de rollen als raadslid en makelaar heeft Herman Vreeman, na overleg met alle andere betrokkenen, besloten dit dossier niet langer te behandelen en binnen Lokaal Belang een ander aanspreekpunt hiervoor te zoeken’’, stelt Lokaal Belang in een verklaring na vragen over berichtgeving van onder meer REGIO8 over de plannen van Vreeman. "Naar aanleiding hiervan zijn er vragen gerezen, aangezien Herman ook makelaar is en dat hij voor de eigenaar van Het Posthuis ook andere opdrachten uitvoert, die overigens geen betrekking hebben op Het Posthuis.’’

Vreeman vertelde afgelopen week trots dat na jaren van inspanningen en gesprekken met de eigenaren de deuren van Het Posthuis in Gendringen weer opengaan. De initiatiefnemer riep Gendringenaren op om mee te denken over de invulling van het pand. Lokaal Belang en VVD willen vooralsnog niet verder op de zaak ingaan. Het is de tweede keer binnen een jaar tijd dat de lokale partij in het nieuws komt wegens een mogelijke 'schijn van belangenverstrengeling'.

Geen onderzoek naar handelen Vreeman
Burgemeester Otwin van Dijk heeft na een gesprek met Vreeman besloten geen onderzoek in te stellen naar zijn handelen. Van Dijk laat weten tevreden te zijn met de beslissing van Lokaal Belang om de activiteiten ten aanzien van het Posthuis over te dragen aan een ander raadslid. “Ik vind dit een verstandige oplossing”, aldus de burgemeester. “Daarom is er voor mij geen verdere reden om nu een onderzoek te starten.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)