Loil wacht op oplossing afgebrand Lara

Gepubliceerd: 26-05-2020 17:05. Bijgewerkt: 29-05-2020 10:52

De eigenaren van partycentrum Lara en buurtbewoners vinden dat er snel een oplossing moet komen voor het opruimen van de afgebrande resten van het pand. De verzekering wil tot nu toe niets uitbetalen voor de sloopwerkzaamheden, waardoor er na zeven maanden nog niks op het terrein is gebeurd.


“Als je ’s morgens wakker wordt en je ziet de puinhoop, dan doet je dat wel even pijn”, zegt buurman Herman Jansen. Al zeven maanden kijkt hij samen met zijn vrouw Elly tegen de brandresten aan. Jansen is inmiddels een beetje gewend aan de situatie. “Ook op plaatsen waar veel verdriet is groeien bloemen. We schikken ons naar de situatie. Mijn gedachten zijn bij de eigenaren, Murat en Murat, die hier echt onder leiden. Daar heb ik mee te doen.” Eigenaren Murat Yilmaz en Murat Sahingöz van het partycentrum hopen dat ze zo snel mogelijk kunnen beginnen met de sloop, maar tot nu toe betaalt de verzekering niets uit. “We kunnen het niet zelf betalen”, zegt Yilmaz. “We hebben hulp gevraagd bij de gemeente, maar die kan ook niet helpen.”

De eigenaren hebben een advocaat in de arm genomen om de verzekering alsnog te laten uitbetalen. Intussen hangt hen een dwangsom van tientallen duizenden euro’s van de gemeente Montferland boven het hoofd, omdat er nog niet begonnen is met de sloop, terwijl de vergunning al wel is afgegeven. Ook ligt er asbest op het terrein dat een gevaar kan zijn voor de omgeving. “Onze advocaat is druk bezig en we hopen dat er snel een oplossing komt.” Dat hopen ook Herman en Elly. “Het is triest dat het zo lang moet duren”, zegt Henk Jansen. “Iedereen hier in de buurt klaagt erover op een gezonde manier, maar ze hebben wel hart voor Murat en Murat.”

Foto: REGIO8


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)