Logo van Anholter Schweiz komt tot leven

Gepubliceerd: 10-05-2018 10:05. Bijgewerkt: 10-05-2018 11:06

Anholter Schweiz, net over de grens bij Gendringen, heeft een voor het wildpark bijzondere geboorte gehad. Het park verwelkomde namelijk een nieuwe das, het dier wat in het logo van Anholter Schweiz staat.


"Voor ons is dat wel zeldzaam", vertelt verzorger Patrick Rutjes glunderend. "In de natuur worden er wel vaker dassen geboren, maar wij hebben nog nooit eerder dassen gehad, dus we zijn er erg blij mee." Dat het dier in het logo van het park staat geeft de geboorte voor de verzorger een speciaal randje. "De das zie je ook lang niet in elke dierentuin. Ik ben erg trots en blij." Er werden in totaal twee jongen geboren, maar één heeft de eerste weken niet overleefd. De overige verkeert echter in blakende gezondheid volgens Rutjes. "Ik denk dat het een grote en sterke das zal gaan worden."

Publiek die het nieuwe diertje wil zien zal tijdig richting het park moeten. De das zal namelijk uiteindelijk gaan verhuizen naar een ander park. "Aankomende maanden of misschien nog wel een jaar blijft hij hier", vertelt Rutjes. "Niet alles wat hier geboren wordt kan hier blijven. Als het mannetje groot wordt en ruzie krijgt met papa kan hij niet blijven. En je wil ook niet dat er iets van inteelt ontstaat. In het belang van het dier is het beter dat ze hun eigen familie gaan starten." De verzorger treurt daar niet om en ziet de toekomst juist positief in. "Wie weet krijgen we volgend jaar wel weer nieuwe dassen."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)