Liveblog

Achterhoekers in actie op Gelders Debat

Ulftenaar Maurits Gemmink van de SP en Borculoër Jan Markink van de VVD gaan dinsdagmiddag de strijd met elkaar en collega-lijsttrekkers aan tijdens het Gelders Debat. Kijk hier live naar het verkiezingsdebat van Omroep Gelderland met de twee Achterhoekse politici.

Lees verder

CDA grootste na verkiezingen Doetinchem

Het CDA heeft de gemeenteraadsverkiezingen in Doetinchem gewonnen. GroenLinks, CU-SGP en Lokaal Belang wonnen ook zetels, ten koste van de PvdA, SP en Partij voor Lokaal Maatwerk. De Doetinchemse Ouderen Partij (Lijst 11) en Partij voor Mens en Milieu lijken niet in de gemeenteraad te komen. Er is echter grote twijfel over de laatste restzetel. Vrijdag volgt de officiele uitslag.

Lees verder

Kleine veranderingen in Oude IJsselstreek

Lokaal Belang blijft de grootste partij in Oude IJsselstreek en groeit zelfs met één zetel naar tien. Dat blijkt uit de voorlopige uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen. Alleen de VVD wint ook een zetel, ten koste van D66. CDA raakt één plek kwijt. De opkomst in Oude IJsselstreek was ruim 57%.

Lees verder

CDA verliest, lokalen winnen in Montferland

Het grote CDA heeft na het tellen van alle stemmen drie zetels verloren in Montferland en blijft als grootste partij steken op acht zetels. De winnaars van de gemeenteraadsverkiezingen in Montferland zijn Lokaal Belang Montferland (+2) en Lijst Groot Montferland (+2). Dat blijkt uit de voorlopige uitslagen. De opkomst in Montferland was 54%.

Lees verder

Jongste kiezers in limousine naar de stembus

De twee jongste inwoners van Oude IJsselstreek mochten woensdag voor het eerst stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Bram en Lisa werden als echte VIP's met een limousine naar de stembus in Ulft gebracht en daar door de burgemeester verwelkomd.

Lees verder

Stembureau Stadsmuseum wordt gevonden

Inwoners van Doetinchem weten het stembureau in de voormalige postkamer van het oude postkantoor redelijk te vinden. Het is voor het eerst dat op deze locatie in het huidige Stadsmuseum een stembureau ingericht is.

Lees verder

Oude IJsselstreek toogt naar de stembus

Kiezers in de gemeente Oude IJsselstreek blijken weinig eenduidig in hun stemgedrag. Rond 13:00 uur had ongeveer twintig procent van de stemgerechtigden een stem uitgebracht.

Lees verder

Lokale partijen populair bij Gouden Handen

Een kwart van de stemgerechtigden in ’s-Heerenberg heeft rond het middaguur een stem uitgebracht voor de gemeenteraadsverkiezingen. In het stemlokaal in Gouden Handen bleken inwoners een voorkeur te hebben voor lokale partijen.

Lees verder

Laborijn verzorgt de lunch in stembureaus

Medewerkers van Laborijn en cliënten van Elver bezorgen woensdagmiddag lunchpakketten in de stembureaus in Doetinchem en Oude IJsselstreek. In totaal zijn er meer dan 300 pakketten samengesteld voor de medewerkers van de bureaus.

Lees verder

Uitslagenavond verkiezingen live bij REGIO8

De uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen in Montferland, Oude IJsselstreek en Doetinchem is woensdagavond live te volgen bij REGIO8. Schakel vanaf 21.00 uur in op KPN-kanaal 1351 of kijk via REGIO8.nl!

Lees verder

Jongerenproject in de race voor DE HOUVAST

Het jongerenproject van Omroep Gelderland, het Graafschap College en REGIO8 rondom de gemeenteraadsverkiezingen is genomineerd voor DE HOUVAST, een prijs voor vernieuwende en constructieve journalistiek. In het project geven studenten leeftijdsgenoten een stem en wordt de jeugd dichterbij de lokale politiek gebracht.

Lees verder

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)